Antalya Havalimanı'nda 236 bin TL değerinde cep telefonu yakalandı

04 Aralık 2012 Salı 11:32
Antalya Havalimanı'nda 236 bin TL değerinde cep telefonu yakalandı






ANKARA (CİHAN)- Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekipleri, yurda kaçak yollarla sokulmak istenen bin 421 adet telefon yakaladı. Yakalanan telefonların gümrüklenmiş değeri 236 bin TL olarak tespit edildi.

Moskova´dan, Rus Havayolları´na ait bir uçakla Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'ne gelen Rusya Federasyonu vatandaşı 3 şahsın valizlerinde yapılan aramada, çok miktarda cep telefonu tespit edildi. Gümrüğe tabi eşyası olmayan ve herhangi bir beyan vermeden yeşil hatta giren yolcuların şüpheli hareketleri üzerine Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan kontrollerde, toplam bin 421 adet yabancı menşeli Samsung ve Nokia marka cep telefonu yakalandı.

X-Ray cihazından geçirilen valizlerin incelenmesi neticesinde yakalanan cep telefonları üzerinden yapılan sorgulamada, Gümrük Muhafaza ekiplerinin yaptıkları incelemeler neticesinde, telefonların elektronik kimlik bilgilerinin değiştirildiği (klonlandığı) belirlendi. Konuyla ilgili şüpheliler, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı´na sevk edildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.