Antalya'daki patlamanın nedeni belli oldu

Antalya Organize Sanayi'de iki kişinin hayatına mal olan patlamanın nedeni belli oldu.

19 Kasım 2014 Çarşamba 13:36
Antalya'daki patlamanın nedeni belli oldu






Antalya'daki patlamanın nedeni belli oldu

Antalya Organize Sanayi'de iki kişinin hayatına mal olan patlamanın nedeni belli oldu.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada kazan patlaması sonucu çalışanlardan 2 kadın öldü, 17 kişi yaralandı. Buhar kazanından kaynaklandığı belirtilen patlamada yaralananlardan 3'ünün durumunun kritik olduğu kaydedildi.
Olay, Antalya- Burdur karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Yakup Arıkan'a ait Beyazz Endüstriyel Tekstil Yıkama Fabrikası'nda meydana geldi. Fabrikanın çamaşırhanesindeki kazan, saat 08.30 sıralarında büyük gürültüyle patladı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Patlamada Nurten Uyar ve Mediha Ünsal adlı çalışanlar yaşamını yitirirken, 17 kişi ise yaralandı. 4'ünün tedavisi ayakta yapılan, 3'ünün durumunun ise kritik olduğu bildirilen yaralılar, çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen yaralıların Ayşe Erbil, Murat Koçar, Ayşe Güneş, Ali Çin ve Yaşar Kapar olduğu kaydedildi.

BUHAR KAZANINDAKİ ARIZA İHTİMALİ

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ümit Büyükeşmeli, ilk belirlemelere göre patlamanın buhar kazanının emniyet ventilinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Odanın konuyla ilgili uzman ekibinin şu anda patlamanın olduğu fabrikada bulunduğunu aktaran Büyükeşmeli, "Net bir durum yok. Ama emniyet ventili üzerinde duruyoruz. Emniyet ventili, kazan basıncı belli bir seviyenin üstüne çıktığı zaman bu basıncı bırakmasını sağlar. Bu işlevini yerine getirmediği için patlamanın yaşandığını düşünüyoruz. İnceleme sonucunda başka sebeplerle de karşılaşabiliriz" diye konuştu.

Bu tip kazanlarda emniyet ventili de dahil yıllık bakımların yaptırılması gerektiğinin altını çizen Büyükeşmeli, "Bu bakımları Makine Mühendisleri Odası olarak biz ve akredite olmuş kurumlar yapar. Bizde kaydı var mı, bakımları bizim tarafımızdan yapılmış mı araştırıyoruz" diye konuştu. Büyükeşmeli, emniyet ventilinin çok maliyetli bir yatırım olmadığını da sözlerine ekledi.

TÜREL OLAY YERİNDE

Sabah saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere patlamanın olduğu fabrikaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, olayın buhar kazanının patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın ardından 2 kişinin can verdiğini belirten Türel, "Sabah saatlerinde istenilmeyen hadise yaşadık. Buhar kazanı patlaması nedeniyle maalesef 2 kişi hayatını kaybetti. Yakınlarına Allah'tan sabır diliyoruz. Arkadaşlarımızın çalışması sürüyor. Savcımız olay yerinde araştırma yapıyor. Devletimizin yetkilileri gerekli çalışmayı yapacak. Patlamadan dolayı 13 yaralımız var. Bunlardan 3'ünün durumu ağır" diye konuştu.

10 DAKİKA ERKEN GELSELERDİ BİLANÇO ARTABİLİRMİŞ

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada kazan patlaması sonucu 2 kadın işçi hayatını kaybederken, 13 işçi de yaralandı. Vardiya değişimi sırasında meydana gelen patlamada işe başlayacak işçilerin 10 dakika ile patlamadan kurtuldukları anlaşıldı.

Patlamanın ardından ölenlerin ve yaralananların yakınları olay yerine gelmeye başlarken, kazada işe başlamak için dışarıda beklerken hayatını kaybeden Nurten Uyar’ın (50) babası Hasan Hüseyin Uyar, fabrikadan açılan bir telefonla olay yerine geldiklerini belirterek " aşağı yukarı 2 yıldır burada çalışıyordu ütü yapıyor çamaşır yıkıyorlardı. İki çocuğu var, beyinden ayrı, benim yanımda kalıyor bu şekilde yaşıyordu, bir arkadaş beni aradı. ’15 ölü varmış dediler’ geldik biz de. Geçimini sağlamak için çalışıyordu" dedi.

Kazadan kurtulan bir kadın işçi ise patlama sırasında görev başında olmadığını ve binanın girişinde olduğunu söyledi, Ayşe Bedir ise "5-10 dakika sonra başlayacaktı mesaimiz başlasaydı hepimiz içeride olacaktık, dışarıda farklı yerlerde mesainin başlamasını bekliyorduk. ilk kez böyle bir şey yaşadık bakımlarımız tamdı " diye konuştu.

Patlamanın ardından olay yerine gelen yaralı ve ölü yakınları yetkililerden haber almaya çalıştı. Ölen işçilerin cenazesi ambulansla fabrikadan alınırken ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu
Son Güncelleme: 19.11.2014 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.