Antarktika'ya giden ilk Türk ekibi döndü

29 Kasım 2012 Perşembe 17:35
Antarktika'ya giden ilk Türk ekibi döndü






TRT Türk'ün ''Uzaklar Antarktika'' projesi için, 14 metrelik 'Uzaklar II' isimli tekneyle yola çıkan Osman Atasoy ve Sibel Karasu ikinci kez çıktıkları dünya turunu denize açıldıkları nokta olan Marmaris'te sonlandırdı.

Antarktika'ya giden ilk Türk denizciler olma başarısını yakalayan Osman Atasoy ve Sibel Karasu için Marmaris'te karşılama töreni düzenlendi. Yaklaşık 3,5 yıl süren yolculuklarının ardından Marmaris'e geri dönen Atasoy ve Karasu'yu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atasoy ve Karasu'yu 3,5 yıl sonra sağ salim ve zinde görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, Uzaktakiler II teknesiyle dünyanın hiç ulaşamadığımız noktalara görmüş ve program yapmış olarak, onların bu cesaretlerinden ve dirayetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Atasoy ve Karasu büyük bir işi başardılar. Onları tebrik ediyorum. dedi.

Osman Atasoy ve Sibel Karasu, zorlu bir yolculuğun ardından ülkelerine dönmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kaptan Atasoy ve Sibel Karasu, Antarktika'da buzullar arasında ilerleyip, insansız ve ıssız limanlarda demirleyerek 6 hafta geçiren Uzaklar II ekibinin, penguenler, balinalar, albatroslarla zenginleşen Antarktika yaşamını da, teknelerine özel olarak yerleştirilen, tam donanımlı bir kamera ile kayda aldı. Uzaklar II'nin Antarktika yolculuğunun 23 Mart 2012'de, Arjantin'in en güney ucundaki Ushuaia Limanı'nda sona ermişti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.