Arıkan: Öğretmenlikte en önemli şey ilk günkü heyecanı kaybetmemek

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
Arıkan: Öğretmenlikte en önemli şey ilk günkü heyecanı kaybetmemek






KİLİS (CİHAN)- İletişim Uzmanı Münir Arıkan, öğretmenlerin öğrencilerini zamana göre yetiştirmeleri gerektiğini ifade ederek, günümüzde her şeyin çok hızlı değiştiğine dikkati çekti. Arıkan, Öğretmenlikte en önemli şey ilk günkü heyecanı kaybetmemek. dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi ile Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER), İletişim Uzmanı Münir Arıkan'ın katıldığı 'Öğretmenin geleceği ve geleceğin öğretmeni' organizasyona birlikte imza attı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve 7 Aralık Üniversitesi Rektörü İsmail Güvenç'inde katıldığı programa çok sayıda davetli öğretmende hazır bulundu.

Öğretmenlikte en önemli şeyin 'İlk günkü gibi aşkını ve heyecanını kaybetmemek' olduğunu vurgulayan İletişim Uzmanı Münir Arıkan şunları söyledi: Öğrencilerinizi yaşadığınız zamana göre öğrencilerin ileride yaşayacağı döneme göre yetiştirmelisiniz. Çünkü günümüzde her şey çok hızlı değişiyor. Çocukları kapsama alanınızda sizin renginize büründürürseniz dışarıda evrim geçirip bocalayabilir. Günü kurtarmayı bırakıp geleceği kurtaran bir gençlik yetiştirmeliyiz. Bun hem ilim hem kafayı hem de gönlü doyurmamız gerek. Çünkü öğretmenler bir mühendistir. Bir gönül mimarıdır. Yüksek insan mühendisidir. Ama tüm bunlar değişime direnci yönetebiliyorsa olur. İleriye dönüp gelişmeleri takip edip bunları öğrencilerine aktarabiliyorsa olur. Bunu için bir ülkenin geleceği öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencileri ile olur diye konuştu.
Program sonunda 7 Aralık Üniversitesi ve Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Derneği (ESEDER) Münir Arıkan´a plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.