Artı 1 Tv kanalının satılacağı iddiasına sert cevap

Artı 1 Tv kanalının satılacağı iddiasına kanal yönetiminden sert cevap geldi

20 Eylül 2014 Cumartesi 23:09
Artı 1 Tv kanalının satılacağı iddiasına sert cevap






Artı 1 Tv kanalının satılacağı iddiasına sert cevap


Son dönemde Uğur Dündar'dan Can Dündar'a kadar pek çok ünlü gazetecinin kapısını aşındırdığı +1 TV'nin bir cemaate satıldığı yolundaki iddialara kanal yönetiminden çok sert açıklama geldi. OdaTv, Can Dündar'ın kendisine ait internet sitesi ile birkaç haber portalında yer alan iddiayı yalanlayan +1 Tv tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi...

Artı bir TV’yi evrensel basın yayın ilkeleri çerçevesinde, kişilik haklarına saygılı, tarafsız ve objektif yayıncılık yapma hedefiyle kurduk. Gerek Gezi olayları döneminde, gerekse 17 Aralık sürecinde yaptığımız yayınlar kimilerine göre “cesur yayıncılık” olarak algılansa da, biz medya olarak sadece görevimizi yaptığımıza inandık ve yaptığımız bu yayıncılık anlayışıyla da, yayınlarla da her zaman gurur duyduk.
Bir yandan özgür ve bağımsız yayıncılık yapmaya çalışırken, diğer yandan maalesef medyanın çirkin yüzünü tanıdık; Komisyoncu gazetecilik, tehdit ve şantaj gazeteciliği, iftira gazeteciliği, yalan habercilik, provokatör gazetecilik ne kadar yaygınmış meğer. Hem de hiç ummadığımız kadar yakınımızda. İdealizm dedikleri de aslında sadece ele geçirmek istedikleri güçmüş, paraymış.   
Çamur at izi kalsın anlayışına bugüne kadar prim vermedik. Masa başında gizli ajandalarla üretilen yalan haberlere cevap vermeye tenezzül etmedik. Tarzımız ve anlayışımız bu olmadığı için böyle bir kavganın içine bizi çekmeye çalışanları muhatap almadık. Biz sadece işimizi doğru olduğuna inandığımız şekilde yapmaya devam ettik.
Bir haber sitesi  “Artı bir tv cemaate mi satılıyor?” başlıklı bir haber yapmış. O haber sitesinin artı bir ile ilgili yaptığı ilk asılsız haber değil bu. Daha önce de artı bir tv AKP’ye peşkeş çekildi şeklinde haberlere imza atmışlardı. Bu tür gerçek dışı haberlerle neyin amaçlandığını ve arkasında kimlerin olduğunu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz.
Hemen hemen herkesin dilinden düşürmediği “ülkemizde ahlaki değerlerin hızla yozlaştığı” tespitine karşı, ne yazık ki medya tarafından da bunu körükleyecek şekilde habercilik yapılması son derece acı bir durumdur.
Bu anlayışın toplumumuzu ve ülkemizi nereye taşıdığı ortadadır. Türkiye’de haberciliğin, gazeteciliğin bu noktaya gelmiş olması artı bir’in doğuşunun temel sebebidir.
Birilerini etik ve ilkeli yayıncılığa davet etmemizin bir işe yaramayacağını biliyoruz. Ama onlar nasıl haber yaparlarsa yapsınlar artıbir tv; etik değerlere bağlı kalma ve bu değerleri daha da ileriye taşıma misyonunu hiçbir zaman terk etmeyecektir. Saygıyla kamuoyuna duyurulur
Son Güncelleme: 20.09.2014 23:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.