ASİM-DER Başkanı hakkında suç duyurusu

29 Kasım 2012 Perşembe 16:15
ASİM-DER Başkanı hakkında suç duyurusu






İSTANBUL (CİHAN)- 'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi' adlı grup üyeleri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nin (ASİM-DER) Genel Başkanı'ndan şikayetçi oldu. Girişim üyeleri, söz konusu derneğin başkanının, twitter üzerinden Türkiye'deki Ermeni vakıf, kilise ve kurumlarının açık adreslerini yayınlayarak hedef gösterdiğini ileri sürdü.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De Girişimi üyesi bir grup İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ASİM-DER Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa dilekçe veren grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Cengiz Algan, Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği adında bir dernek var. Iğdır merkezli dernek her nasılsa uluslar arası olduğunu iddia eden bir dernek. Bir şubesi var ve az sayıda üyesi bulunuyor. Bütün dertleri güçleri Ermeni yurttaşlarımızla ilgili haberler yapmak. 10 yıldır sadece bu işle uğraşıyorlar. dedi.

Twitter hesabı üzerinden dernek başkanının, İstanbul başta olmak üzere Türiye'deki Ermeni kurum, kilise, dernek ve vakıflarının açık adres ve telefonlarını yayınladığını ifade eden Algan, Bu çok tehlikeli bir gelişme. Çünkü zaten azınlıkta ve korumasız olan bir grup açık adresleri gösterilerek, okul çocuklarının gittiği adresler gösteriler hedef gösterilmiş oluyor. Buradan durumdan vazife çıkarmak isteyen çok sayıda insan olabilir. Hrant Dink'te örneğini gördük. diye konuştu.

Bunlara izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Algan, Bu nedenle TCK 216. maddesi gereğince halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca basın yoluyla hakaret suçundan da şikayetçi olduk. dedi.

Suç duyurularını ve adı geçen derneğin faaliyetlerini takip edeceklerini kaydeden Algan, Aynı şeyleri yapmaya devam ederlerse bütün hukuk yollarını kullanarak karşılığını vermeye devam edeceğiz. ifadelerini kullandı.

Dilekçede söz konusu ifadelerin twitter'dan çıkarılması istendi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.