Asker aileleri Genel Kurmay Başkanı Özel´in girişimini sevinçle karşıladı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
Asker aileleri Genel Kurmay Başkanı Özel´in girişimini sevinçle karşıladı






ADANA (CİHAN)- Kışlalardaki asker intiharının araştırılması için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla özel ekip oluşturulması yıllardır bu konuda mücadele veren ailelerce olumlu bulundu. 2009´da vatani görevini yaptığı Ağrı´nın Eleşkirt ilçesinde intihar ettiği iddia edilen Er Volkan Kamalak´ın (21) Adana´daki babası Hayri Kamalak (46), Özel´in bu adımını memnunlukla karşıladıklarını söyledi. Özel´e teşekkür eden Kamalak, Aileler olarak bu adımı büyük sevinçle karşılıyoruz. Askerdeki intihar olaylarının en az 10 yıl geriye incelenmesini talep ediyoruz. Gerekirse bu komisyonlarda biz ailelerde yer almak istiyoruz. Komisyonun mutlaka ailelerin görüşlerine başvurmalı. Böyle Türkiye´de yıllardır yaşanan bu acıların sonu olabilir.dedi. Karanlıkta kalan bir çok `cinayetin´ çözülmesini umut ettiklerini ifade eden Kamalak, böylece TSK´ya olan güvenlerinin pekişmiş olacağına işaret etti.

Bu komisyonların `sözde özde bir görev yapmalarını´ beklediklerini vurgulayan Kamalak, Biz ailelerin en büyük arzusu zaten bu olayların mercek altına alınıp ciddi bir şekilde incelenmesiydi. `İntihar´ adı verilen bu davaların da artık sivil mahkemelerde görülmesini diliyoruz.diye konuştu.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.