Askeri Darbe son durum, Asker Kazan'da halkın üstüne ateş açtı, 6 ölü 55 yaralı var

Askeri darbe girişimi sırasında yoğun olarak kullanılan Kazan yakınlarındaki askeri üsten halkın üstüne ateş açıldığı ortaya çıktı. Vahşi saldırı sırasında 6 vatandaş hayatını kaybetti. 55 yaralı var.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:27
Askeri Darbe son durum, Asker Kazan'da halkın üstüne ateş açtı, 6 ölü  55 yaralı var






Askeri darbe son durum, Asker Kazan'da halkın üstüne ateş açıltı, 6 ölü  55 yaralı var

Askeri darbe girişimi sırasında yoğun olarak kullanılan Kazan yakınlarındaki askeri üsten halkın üstüne ateş açıldığı ortaya çıktı. Vahşi saldırı sırasında 6 vatandaş hayatını kaybetti. 55 yaralı var.

ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda dün akşam saatlerinde başlayan hareketlilik, sabaha kadar devam etti. Üsten gece boyu uçakların kalktığı gözlenirken, toplanan yüzlerce kişinin üzerine ateş açıldı. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, açılan ateşle 6 kişinin öldüğünü 55 kişinin de yaralı olduğunu, uçakların kalkışına engel olmak amacıyla tüm olanakların seferber edilerek elektriklerin kesildiğini söyledi.
Belediye Başkanı Lokman Ertürk, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kazan'da da halkın dün gece sokaklara döküldüğünü anlatırken şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın havalimanında karşılanması konusunda genci yaşlısı yollara döküldü. Yaklaşık 8 bin Kazanlı, 4'üncü Hava Jet Üs Komutanlığı önüne geldi. Onlara makineli tüfeklerle ateş edildi. 55 yaralı var, 6 vatandaşımız öldü. Durumları ağır birçok hemşerrilerimiz şu an hastanelerde. İlçede sıkıntı, öfke var. Demokrakiye yapılan böyle bir ihaneti tüm Kazanlılar olarak asla kabul etmiyoruz. Tüm imkanları seferber edip, elektrikleri kesmek suretiyle uçakların yakıt ikmalinin önlenmesi amacıyla her türlü fedaraklığı yapmaya çalıştılar. Yaralı vatandaşlarımız arasında hayati tehlikesi olanlar var. Türkiye'ye yapılacak böyle bir ihanet konusunda tüm vatandaşlarımız 4'üncü Ana Jet üs Komutanlığı önünde toplanırken, acımasızca makineli ve ağır silahlarla tarandılar. Bunların da Türk askeri olması bizleri derinden üzdü."

İlçedeki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı önünde toplananların askerlerin ateş açtığını belirtirken, tekbir sesleri getirerek içeriye yürümek istediklerini, çok sayıda yaralı olduğunu belirtti.

"ANKARA'YI BOMBALAYAN UÇAKLAR BURADAN KALKTI"

Kazan Belediyesi'nde Temizlik İşleri görevlisi olan Hasan Yılmaz ise Ankara'da TBMM ile birlikte birlikte çeşitli yerlere atılan bombaların Kazan'da bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gece boyu kalkan uçaklardan atıldığını iddia etti. Yılmaz, şunları söyledi:
"Gece boyu uçarlar buradan kalkış yaparken, toplanan yüzlerce vatandaşın askerlere 'Bizim için yapıyorsanız, istemiyoruz. Uçakları kaldırtmayın" dedik. Bizlere türlü türlü bahaneler sundular. Halk, 'En büyük asker bizim asker' tezahüratları yaptı. Yüzleri maskeli askerlerin ellerinde silahlar vardı. Bunlar yüzlerce vatandaşın üzerine ellerindek tüfeklerle ateş açtılar. İnsanlar kaçışmaya başladı. Yere yatan insanlara kurşun atıldı. Bir çok kişi yaralandı, ölüler oldu. Cenazeleri nizamiyenin içine çektiler. Biz ölü ve yaralıları sonradan alabildik. Durmadan uçak kalkıyordu. Uçağın kalkmasına tepki gösteriyorduk. Üstümüzde, 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulunan askerler helikopter uçurmaya başladı. Başkanımız itidal çağrısı yapıyorlardı, aldırış edilmedi, insanların üzerine ateş edildi."

SİVİL KIYAFETLİ SİLAHLI ASKER KAÇMAYA ÇALIIRKEN YAKALANDI

Bu arada 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan bu sabah geç saatlerde kaçan bir kişinin hareketlerinden şüphelenildi. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, başkan yardımcıları ve vatandaşlarla b.irlikte kaçan kişiyi durdurmaya çalıştı. Sivil giyimli kişi güçlükle yakalandı, üzerinden silah çıkarken, asker olduğu anlaşıldı. 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kaçtığı anlaşılan bu kişi güvenlik güçlerine teslim edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.