Asteğmenler teğmen olarak kalabilecek

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Harp Okulları'nın kapanması sonrası oluşacak teğmen boşluğunun asteğmenlerden karşılanacağını açıkladı.

04 Ağustos 2016 Perşembe 12:31
Asteğmenler teğmen olarak kalabilecek






Işık, Ankara’da gazetecilerle sohbetinde TSK’nın komuta yapısını değiştiren Kanun Hükmünde Kararname’ye yönelik eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Harp Okulları'nın kapanması sonrası teğmen ihtiyacının asteğmenlerle giderileceğini açıklayan Işık, 'Asteğmenlikten tezkere bırakma var. Bu sene teğmen ihtiyacını karşılayabilmek için çok daha yoğun uygulayabiliriz. Ayrıca, sözleşmeli teğmen noktasında sivil kaynaktan temin edeceğiz. Bu yıl Milli Savunma Üniversitesi’ne yeni öğrenci almayacağız. Çünkü yapıyı değiştirmeyi planlıyoruz. En az bir yıla ihtiyacımız var. Üniversitedeki müfredatı hazırlarken demokrasiye bağlılık ile askeri gereklilikler esas olacak. Yönetim sivillerin, yurt savunması da askerin işidir. Sen yurt savunmasına odaklan. Hava Kuvvetleri’nde çok zaruri durumlarda yetecek sayıda pilotumuz var. Hava Kuvvetleri çalışma yaptı, daha önceden emekli olmuş, dönmek isteyenler var. Teknik çalışmayı Hava Kuvvetleri yapacak' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.