Aston Martin Virage İstanbul'da

08 Ekim 2011 Cumartesi 12:12
Aston Martin Virage İstanbul'da






Hepsi birbirinden farklı karakterlerde ama hepsi aynı benzersiz ruh ve lükse sahip, sınıfının lideri otomobilleri üreten Aston Martin, Yeni Virage ile spor GT serisini tamamlıyor. Yeni Virage, Aston Martin DNA'sıyla tutarlı bir şekilde, sahibine daha güçlü ve daha kişisel bir spor otomobil karakteri sunuyor. DB9 ve DBS modelleri arasında konumlandırılan Aston Martin Virage, ilk kez 1 Mart 2011'de Cenevre Motor Show'da tanıtıldı. 

Güzel, dinamik ve prestijli Virage, sınırsız spor otomobil performansını lüks, konfor ve ince ayrıntılarla birleştiriyor. Ön orta konuma yerleştirilmiş V12 motorun gücü, muhteşem bir performans sunuyor. Buna otomobilin özünü oluşturan çeviklik ve mükemmel ağırlık dağılımı da eklenince, gerçek spor otomobil performansı ile Aston Martin'in temsil ettiği lüks arasındaki ideal denge ortaya çıkıyor.

Aston Martin Virage, dayanıklı bir zarafete sahip DB9 ile safkan sportif olan DBS arasında duruyor. Hem lüks, hem de abartısız olmayı başaran Virage, üstün bir performans sunuyor.

Aston Martin Virage 6,0 litre V12 motoru ile 6.500 devirde 490 bg (365 kW / 497 ps) güç ve 5.750 devirde 570 Nm (420 lb ft) tork üretiyor. 0-100 km hızlanması ise yalnızca 4,6 saniye sürüyor. Bu motoru, karbon fiber destekli şaftı sayesinde enine dingil üzerine monte edilen ve mükemmel 50:50 ağırlık dengesini sağlayan altı vitesli bir Touchtronic II otomatik şanzıman tamamlıyor.

Virage'ın dinamikleri, daha çekici ve saf bir sürüş deneyimi sunmak üzere geliştirildi. Böylece sürücü, otomobilin maksimum performansını kolay bir şekilde alabiliyor.  Yeni geliştirilen ADS (Adaptive Damping System), yolu akıllı bir şekilde algılayıp, farklı koşullara uyum gösteriyor ve ideal yol tutuşu sağlıyor. Sistem bugün geldiği noktada, normal sürüş ve spor konumlarında on farklı sertlik ayarı sunuyor.

Standart donanımda Karbon Seramik Matris (CCM) fren kaliperleri ile sunulan Virage, progresif ve muazzam bir duruş gücüyle pazarda yeni bir trend başlatıyor. Güçlü, dirençli ve konvansiyonel dökme demir disklerden daha hafif olan CCM fren sistemi, genel araç ağırlığının azaltılmasını sağlamanın yanı sıra, her bir tekerlekte ağırlık tasarrufu sunuyor. Bu da sürüş konforu ile tutuş arasında mükemmel bir denge kuruyor. Araç ağırlığının daha da düşürülmesi, daha gelişmiş bir ivmelenme sağlıyor. 

Virage, DBS'den aldığı teknolojiyi üst seviyeye taşırken, bunu DB9 ve Rapide modellerinde bulunan konfor ve zarafetle birleştiriyor. Aston Martin'in spor otomobillerinin omurgasını oluşturan, kendine özgü alüminyum 'VH' mimarisi, ağırlık azaltmanın en büyük hedef olduğu havacılık ve uzay sanayinden ilham alıyor. 

Virage, kalbinde yatan gücü gösterir şekilde alçak ve geniş bir görünüm sergiliyor. Tekli bi-xenon farlar, otomobilin yan çizgilerini takip ederek, ön kısımda daha modern ve canlı bir görünüm sunuyor. One-77'den ilham alan yeni bir alüminyum metal ön ızgara, bir uçak kanadı profili oluşturan oluklu beş yatay kanatçık içeriyor.  

Kuğu kanadı tasarımlı kapıları açan sürücü ve yolcuları, iç mekanda uzman el işçiliği ile üretilmiş Bridge of Weir derisinin oluşturduğu güzel bir ortam karşılıyor. Virage otomobiller, Aston Martin'in Gaydon- Warwickshire, İngiltere'deki merkezinde 200 saati aşkın bir uzman el işçiliği ile üretiliyor.

Aracın sadeliği, yeni entegre Uydu Navigasyon Sistemi ile her noktada kendisini hissettiriyor.  Bu yeni sistem, dört yönlü joystick sayesinde kolay bir kullanım sağlıyor. 6,5 inç yüksek çözünürlüklü yeni nesil ekran, en son grafikleri ve haritaları kullanarak, sürücüyü varmak istediği yere hem görsel, hem de sesli uyarılarla ulaştırıyor. Standart donanımlar arasında koltuk ısıtması, hız kontrol düzeneği, uydu navigasyonu, Bluetooth telefon uyumluluğu, Dolby® Pro Logic II® ile güçlü 700W Aston Martin Premium Ses Sistemi ve tam iPod® entegrasyonu yer alıyor.

Aston Martin Virage, 2011 yılının Ekim ayı itibariyle Aston Martin'in Türkiye'deki ilk ve tek yetkili satıcısı Aston Martin İstanbul'da otomobil tutkunlarını bekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.