At yarışlarında antrenör, jokey ve seyislerden uyuşturucu raporu istenecek

04 Aralık 2012 Salı 10:30
At yarışlarında antrenör, jokey ve seyislerden uyuşturucu raporu istenecek






ANKARA (CİHAN)- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, At Yarışları Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Antrenör ve jokeylerden uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu istenecek. At Yarışları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

19/4/2011 tarihli ve 27910 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanan At Yarışları Yönetmeliğinin 32'nci maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesinin değiştirildiği belirtilen kararda, şu ifadeler yer aldı:

Ancak, orta ve uzun vadeli koşularının, kayıt, taksit, cezalı kayıt veya taksit ödemeleri ile ilgili düzenlemeler yıllık yarış programı genel hükümlerinde belirlenir.

Yönetmeliğin 87'nci maddesinin ikinci fıkrasının (ç) bendi de şu şekilde değiştirildi: Antrenörlük yapmaya engel bir hali olmadığına ve uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu. Yönetmeliğin 88'inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi ve üçüncü fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirildi:

(e) Jokey, apranti veya amatör binicilik yapmaya engel bir hali olmadığına ve uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu; d) Jokey, apranti ve amatör binicilik yapmaya engel bir hali olmadığına ve uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu.

Yönetmeliğin 89'uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi, ikinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasına aşağıdaki (e) bendine f) Seyislik yapmaya engel bir hali olmadığına ve uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu, eklenirken, kararda seyislik yapmaya engel bir hali olmadığına ve uyuşturucu kullanmadığına dair bilgileri içeren sağlık raporu isteneceği belirtildi.

Kararda ayrıca, yarış müessesesinden borcu yoktur belgesi de alınacağı kaydedildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.