ATAK helikopterine ateş açılan mevziler imha edildi

Türkiye Suriye sınır bölgesinde vurulan helikopterimize, füze ile saldırı düzenlenen mevziler imha edilirken, şehitlerimizin naaşı çatışmaların yoğunlaştığı bölgeden alınarak güvenli bölgeye taşındı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 16:50
ATAK helikopterine ateş açılan mevziler imha edildi






ATAK helikopterine füze atılan mevziler imha edildi

Amerikan destekli PKK-PYD'li teröristlerin mevzilendiği bölge yoğun topçu ateşi ile imha edildi. ATAK helikopterinin enkazının bulunduğu bölgede çatışmalar sürerken, 2 şehidimizin naaşı güvenli bölgeye aktarıldı.

Türkiye Suriye Sınır bölgesinde Kırıkhan yakınlarında ATAK türü helikopterimizin vurulduğu bölge karadan yoğun topçu ve füze ateşi ile vuruluyor. Halen Oğulpınar Hudut Karakolu bölgesine konuşlu ağır topçu birliklerinden yoğun şekilde atış yapıldığının seslerinin geldiğini söyleyen görgü tanıkları, ateşlenen füzelerin yakınlardaki köylerden görüldüğünü duyurdu..


Hatay-Suriye sınırında askeri helikopterin düşürülmesinin ardından Hatay'ın Cilvegözü ilçesi Oğulpınar sınır karakolunda konuşlu fırtına obüs ve çok namlulu roketatarlar ile Afrin'deki terör hedefleri top atışına tutuldu.


İKİ ŞEHİDİMİZ GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDI

Bölgeyi iyi bilen, Habertürk Gazetesi yazarlarından Çetiner Çetin ise  helikopterin düşürüldüğü bölgenin fiziki zorluklarına dikkat çekerek, "Uzun zamandır ceplerin birleştirilmesi için çalışılıyordu. Dağlık bir bölge. Bu köyün 2 KM ötesinde bir yerde helikopterimizin enkazı var. İncelemelerin yapılması zor, çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İki şehidimizin cenazesi de yoğun operasyonlarla güvenli bölgeye alındı" dedi.

Habertürk muhabiri Murat Karataş da bölgedeki helikopter trafiğinin devam ettiğini ATAK helikopterlerinin sınır dışı operasyonlarda ilk kez Zaytin Dalı Harekatı kapsamında kullanıldığını aktardı.

Son Güncelleme: 10.02.2018 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
atakan 2018-02-11 02:20:54

eğer helikopterimiz amerikanın bu pkklı katillere verdiği silahlarla vurulduysa durum onu gösteriyor bu katillerle türkiye nasıl aynı safta müttefik olabilir defolup gitsinler