Atakum'da kaymakamlık binası inşaatı hızla yükseliyor

29 Kasım 2012 Perşembe 15:02
Atakum'da kaymakamlık binası inşaatı hızla yükseliyor






SAMSUN (CİHAN)- Samsun Atakum Belediyesi'nin hemen ön tarafında yapımına başlanan Atakum İlçe Kaymakamlığı binası inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, 15 bin metrekare alanda inşasına başlanan ve Atakum Belediyesi'nin karşı çıktığı kaymakamlık binası projesiyle ilgili son gelişmeleri anlattı. Kaymakamlık binası inşaatında Atakum Belediyesi'nin 3 bin 700 metrekare arazi bulunduğunu söyleyen Başkan Burma, Denize bakan kısımda belediyenin hemen ön tarafında yer alan arazimizin tapusu alınmadan inşaata başlandı. Araziyle ilgili sorun daha henüz çözümlenmedi. dedi.

İYİ NİYET İÇERİSİNDEYİZ
Merkezi hükümet tarafından yapılan doğru yatırımları desteklediğini söyleyen Başkan Burma, Atakum Kaymakamlığı arazisi ile ilgili sorunun çözümü için Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un devrede olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için iyi niyet içerisinde hareket ettiklerini söyleyen Başkan Burma, Arazi bedeli karşılığında Maliye'ye olacak borçlanmada mahsuplaşma yoluna gidilmesi konusunda tarafımıza bir teklif yapıldı. Bunu önceden kabul etmiştim. Ancak daha sonraki aşamada bu teklif yolu da tıkandı. Ancak Atakum Belediyesi olarak sorunun çözümü noktasında iyi niyet anlayışı ile hareket ediyoruz. diye konuştu.

BAKANLIK START VERMİŞTİ

Öte yandan, Atakum İlçe Kaymakamlık binası ile ilgili olarak daha önce hazırlanan 3 adet imar değişikliği teklifi, Atakum Belediyesi tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girerek gerekli imar planını kendisi hazırlamış ve kaymakamlık binasının startını vermişti.







CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.