Atalay: Çözüm süreci durdu, silahlı unsurlar sınır dışına çekilmeli

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay "Çözüm süreci durmuştur. Eğer silahlı unsurlar silahlarını bırakır ülke dışına çıkarsa çözüm süreci devam eder" dedi.

28 Temmuz 2015 Salı 17:46
Atalay: Çözüm süreci durdu, silahlı unsurlar sınır dışına çekilmeli






Atalay: Çözüm süreci durdu, silahlı unsurlar sınır dışına çekilmeli


Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay, koalisyon görüşmeleri ve operasyonlarla ile ilgili açıklama yaptı.

Beşir Atalay, "Şu an için çözüm süreci bitmiştir demek doğru olmaz. Ama çözüm süreci durmuştur. Eğer silahlı unsurlar silahlarını bırakır ülke dışına çıkarsa çözüm süreci devam eder" dedi.

Atalay'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Ortak hükümet kurma çalışmalarında yapıcı davrandık. Görüşmeler siyasi ve toplumsal ortamı yumuşattı.

CHP ile görüşmeler şu anda gayet verimli gidiyor. İnsani, medeni bir dialog var. Yapıcı tavrımız devam ediyor. CHP ile sahici bir diyalog sürüyor.

GÖZALTILAR BİNİN ÜZERİNDE

Şu an gözaltı sayısı ülke genelinde binin üzerinde. Operasyonlar bütün terör örgütlerini kapsıyor. Suruç'taki vatandaşlarımızın, polislerimizin evlerinde şehit edilmesi dün Malazgirt'te Binbaşımız şehit edildi.

ŞEHİTLERE RAHMET

Şu anda yürütülen bu operasyonlarda Türkiye sabrını sonuna kadar kullanmıştır. Türkiye oldukça sabırlı davranmıştır.

IŞİD'le ilgili daha önce yapılan mutabakatlar biliniyor. Güvenli Bölge oluşması Türkiye için çok önemlidir.

Bu operasyonların yönetilmesi konusunda da; devletin bütün kurumları eşgüdüm içinde, çok etkili bir çalışma yürütülerek yapılıyor.

Uluslararası iletişim iyi yürütülmüştür. Ayrıca içeride kamuoyu bilgilendirmesi etkili olmuştur.

İki siyasi partinin heyetlerini bilgilendirme, dün en üst seviyede gerçekleştirilmiştir.

AK Parti'nin terörle ilgili tutumunu herkes biliyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmadan, terör ve şiddete karşı en sert uygulamaları yaptık.

Bizim politikamız Türkiye'yi normalleştirme idi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE SON DURUM

Bizim çözüm sürecinde hedefimiz aslında şu arkadaşlar; terör bitsin, silah bırakılsın. Ana hedef budur.

Ama çözüm sürecini HDP, PKK çok istismar etti. Tabi HDP siyaset yaparak, teröre karşı tutum koyarak yardımcı olabilirdi. İyi bir sınav ortaya koymadılar.

Biz HDP'nin Meclis'te siyaset yapmasını çok önemli görüyorduk. Ama şiddet ve terörle bu parti arasına bir mesafe koyamadı.

Hükümet artık mecburdu, yapmamaları gecikme sayılırdı, çok istismar edildi, çalışmalar ve çözüm süreci. Hükümetimiz de son dönemde yapılanları, iki askerin uykuda şehit edilmesini hiçbir devlet bunları bağışlamaz.

Bu sürecek arkadaşlar. Silah bırakılırsa çözüm süreci yine yürür. Daha fazla demokrasiden vazgeçmeyeceğiz.

PARTİ KAPATMA TARTIŞMASI

Biz ilke olarak parti kapatmaya karşıyız. Suçlar kuruma yüklenmesin, kişiler cezalandırılsın. Siyasetle terörü karıştıranlar varsa cezalandırılsın.
Son Güncelleme: 28.07.2015 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dursun yayla 2015-07-28 18:02:38

sizin süreciniz batsın. sizin insan haklarınız demokrasiniz batsın, sizin ocaklara ateş düşüren zihniyetiniz batsın daha ötesi var mı ey beşir atalay var mı daha ötesi bu ülkenin çocuklarına iki nesildir hayatı zehir eden bu şerefsiz köpekleri adam yerine koyup kurduğunuz masalar başınızda paralansın. bir daha size oy verirsem ellerim kırılsın beşir atalay ellerim kırılsın