Atatürk'e hakaret eden Malatya'daki öğretmen gözaltında

Malatya'da, sosyal medya üzerinden ‘Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan öğretmen gözaltına alındı. CHP Malatya İl Teşkilatı da şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

08 Ekim 2018 Pazartesi 16:08
Atatürk'e hakaret eden Malatya'daki öğretmen gözaltında






Atatürk'e hakaret eden Malatya'daki öğretmen gözaltında


Atatürk hakkında sosyal medyada ağır hakaretler savuran Malatyalı öğretmen gözaltına alınırken, CHP de suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da, sosyal medya üzerinden ‘Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret’ ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan öğretmen gözaltına alındı. CHP Malatya İl Teşkilatı da şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ferdi Durdu'nun haberine göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ilkokulda öğretmenlik yapan M.K'nın ‘Atatürk’e ve cumhuriyete’ sosyal medya üzerinden hakaret içeren paylaşımda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında M.K.gözaltına alınırken, adresinde ele geçirilen bazı dijital materyallerin ise incelemeye alındığı kaydedildi.


CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

Malatya’da, ‘Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınan öğretmenle ilgili CHP Malatya İl Teşkilatı suç duyurusunda bulundu.

Malatya’da bir ilkokulda öğretmenlik yapan Murat K’nın sosyal medya hesabı üzerinden ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete hakaret içeren’ paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 
CHP Malatya İl Başkanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde suç duyurusu sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Atatürk cumhuriyetimizin, ülkemizin kurucusu. Mustafa Kemal Atatürk'e laf etmek, dil uzatmak veya onun hakkında olumsuz sosyal paylaşım yapmak hiç kimsenin haddi değildir. Geleceğimizi yetiştiren, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bu ülkenin yarınları için çocuklarımızı eğiten bir öğretmenin hiç haddi olmaması gerekir. Yine aynı kişi cumhuriyetin değerlerine ve bizi bugünlere taşıyan bizleri bugünlerden yarınlara taşıyacak olan bu önemli değerlere de önemli hakaretler yapıyor. Aynı zaman bir devlet memuru olması sıfatı üzerinde taşımasına rağmen bir siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanına ağza alınamayacak laflar söylüyor. Yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine ağza alınmayacak laflar ediyor sosyal medya hesaplarından. Daha önce bu konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürüne Mayıs ayında bir bilgilendirme yapmıştık ve sonucunda her hangi bir işlem yapılmadığını gördük. Mayıs ayından buyana da sosyal medya hesaplarını izliyoruz. O günden bugüne herhangi bir değerlendirme Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmadı. Bunun da üzüntüsünü yaşadığımızı ifade ediyorum. Temel mesele şu; bu noktaya nasıl geldik? Bu Malatya'da örneklerden bir tanesi ama temel mesele; bu noktaya nasıl geldik? Bu devlet memuru bu cesareti nereden alıyor? Ülkenin kurucu unsuruna hakaret edebilecek bu cesareti, bu gücü, bu korkmadan paylaşımları yapma durumunu kimden, nereden alıyor?” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.