Atatürk Hava Limanı'na bombalı saldırı, Yaralıların isimleri belirleniyor

Atatürk Hava Limanı'na bombalı saldırı düzenlendi. 3 ayrı canlı bomba tarafından düzenlenen katliam saldırısında 28 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sırasında en az 60 kişi yaralandı. Atatürk Hava Limanı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların isimleri belirleniyor

29 Haziran 2016 Çarşamba 00:22
Atatürk Hava Limanı'na bombalı saldırı, Yaralıların isimleri belirleniyor






Atatürk Hava Limanı'na bombalı saldırı, Ölü ve yaralıların isimleri belirleniyor

Atatürk Hava Limanı'na bomalı saldırıda son durum, İstanbul Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen terörist saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sırasında yaralanan 60 kişi ise hastanelere kaldırıldı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’nında bulunan Dış hatlar geliş, Dış hatlar gidiş ve CIP terminalinde olmak üzere 3 patlama meydana geldi.




Uzun namlulu silahlarla havalimanına gelen teröristler tarafından farklı noktalardan rast gele ateş açılmasının ardından 3 ayrı patlama meydana geldi. Rastgele açılan ateş ve meydana gelen 3 ayrı patlama sonucu ilk belirlemelere göre en az 10 kişi hayatını kaybederken, 60 kişinin de yaralandığı belirtildi. 3 ayrı patlamanın da canlı bombalardan kaynaklandığı iddia edildi.




SALDIRIDA YARALANANLARIN İSİMLERİ

Bu arada Atatürk Hava Limanı Dış Hatlar Terminali'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri henüz belirlenmedi. Saldırı sırasında yakınlarından haber alamayan yüzlerce vatandaş hastane önlerine akın etti.
Kanlı saldırıda iki kabin memuru ile iki güvenlik görevlisinin de şehit düştüğü öğrenildi.

Sosyal Medya'da yakınlarından haber alamayan vatandaşlar şu isimleri paylaşıyor.

Haber alınamayanlar

Sevgi Irmak
Serhat Yüce
Yalçın Berk
Atalay Aydın
Raziye Turhan

SAĞLIK DURUMU İYİ OLANLAR

Eda Ersoy,
Turgut Çetin,
Erhan Çetinkaya

Havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yaralılar hastanelere kaldırıldı.
Yaşanan saldırıyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, teröristlerin hangi örgüte bağlı olduğu araştırıyor.




İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: İNTİHAR SALDIRISINDA 28 KİŞİ ÖLDÜ, 60 YARALI VAR


İstanbul Valisi Vasip Şahin Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 yaralının ise hastanelerde tedavi altında olduğunu açıkladı.



İstanbul Valisi Vasip Şahin bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı.


THY UÇUŞLARINI DURDURDU



Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından tüm uçuşları yarın sabah saat 08.00'a kadar durdurdu.

THY, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından yazılı açıklama yaparak, Atatürk Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları yarın sabah saat 08.00'a kadar durdurduğunu bildirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM İSTANBUL'A GELİYOR

Saldırı haberinin ardından Ankara'da güvenlik zirvesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki patlamayı devletin zirvesiyle birlikte yakinen takip ederek yetkililerden bilgi aldı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu. Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a gitmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi.


 
Son Güncelleme: 29.06.2016 02:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.