Atatürk Havalimanı katliam planları Pendik'te yapılmış

Terör örgütü DEAŞ'li canlı bombaların Atatürk Havalimanı'na yönelik kanlı saldırılarını Pendik'te bir evde 3 ay önce planladıkları ortaya çıktı

02 Temmuz 2016 Cumartesi 09:41
Atatürk Havalimanı katliam planları Pendik'te yapılmış






Atatürk Havalimanı katliam planları Pendik'te yapılmış


İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan DAEŞ üyesi 3 canlı bombanın İstanbul’da yerleştiği ilk ev Pendik’teydi. Teröristlerin ilk planı ise Taksim’deki bir konsolosluğa saldırmaktı.

Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan bombacılarla ilgili sır perdesi aralanıyor. Rus uyruklu Çeçen bombacı Vadim Osmanov, İstanbul’a gelen ilk isimdi. Herhangi bir suç kaydı olmadığı için rahatlıkla yurda giriş yaptı. Şubat ayında gelen Osmanov, Pendik’te DAEŞ’e ait hücre evine yerleşti. Bu eve sık sık örgüt üyelerinin geldiği belirlendi. Diğer iki bombacı da sonraki haftalarda bu eve geldi. Terör örgütü, düzenlemek istedikleri kanlı saldırılarının planlarını bu evde yaptı.

5 AY BURADA SAKLANDILAR

Teröristler 5 ay boyunca bu evde saklandılar. 25 Mayıs’ta Fatih Sofular Caddesindeki evi kiraladılar. Aramalarda çıkan dökümanlara göre örgütün ilk planı Taksim’de bulunan bir konsolosluğa saldırmaktı. Ancak başarısız olma endişesiyle bu eylemden vazgeçtiler. Sonrasında ise havalimanındaki kanlı saldırıyı organize ettiler.

DİĞERİ DE RUS PASAPORTLU   


Şu ana kadar iki teröristin kimliği belirlendi. Kimliği belirlenen ve Rus pasaportu bulunan diğer teröristin ismi ise Rakhim Bulgarov. Vadim Osmanov’un Fatih’te kullandıkları evi kiraladığı, pasaportunun fotokopisine de emlakçıdan ulaşıldığı öğrenildi.

Hileli soruya tokat gibi yanıt!

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Seyit Habibullah Sefer'in cenaze töreninde hala Jamila Öztürk, yabancı bir gazetecinin  "Türkiye'de kendinizi güvende hissediyor musunuz? Türkiye'yi terk etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna, "Fransa'da terör saldırısı yaşandı. Orada benim dayım yaşıyor. Onun da Fransa'yı mı terk etmesi gerekiyor?" diye tokat gibi bir yanıt verdi.

11 DAEŞ'li aynı evde yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, DAEŞin Başakşehir’de bulunan bir hücresinin patlamayı gerçekleştiren canlı bombalarla ilişkili olduklarını belirledi. Kayaşehir’de hücre eve yapılan operasyonda yabancı uyruklu 11 DAEŞ militanı aynı evde yakalandı. Operasyon sırasında bulundukları 4. Kattaki evin balkonuna çıkan Rus uyruklu 1 DAEŞ militanı da atlayamadan son anda polisler tarafından gözaltına alındı.

 

Son Güncelleme: 02.07.2016 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.