Atatürk Havalimanı'nda ölenlerin sayısı 43'e yükseldi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ölenlerin sayısının 43'e yükseldiğini açıkladı. Ala saldırının IŞİD tarafından düzenlendiği bilgisinin güçlendiğini söyledi.

30 Haziran 2016 Perşembe 15:07
Atatürk Havalimanı'nda ölenlerin sayısı 43'e yükseldi






Atatürk Havalimanı'nda ölenlerin sayısı 43'e yükseldi


İstanbul Atatürk Havalimanı'na yönelik terörist saldırıda ölenlerin sayısı 43'e çıkt. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili Meclis'te açıklama yaparak, "Canlı bomba intihar eylemini gerçekleştiren 3 kişiden 1'isinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna intihar bombacısı 3 kişi dahil değildir. 43 kişiden 19'u yabancıdır" dedi.

Teröristin bir tanesi kimlik soran polise ateş ederek yaralamış daha sonra havaalanına yönelmiştir. Diger iki terörist ateş ederek içeri girmişlerdir. İçeri giren teröristlerden bir tanesi vurulmuş ve panikle kendisini patlatmıştır. Teröristlerden birinin kimliği belli oldu. Elimizdeki bütün bulgula DAEŞ olduğu yönünde. Soruşturma sonuçlandırıldığında gerekli bilgiler verilecektir. Şu ana kadar 9'u Türk olmak üzere 4'ü yabancı toplam 13 kişi gözaltına alındı, canlı bomba eylemini gerçekleştiren 3 kişiden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 43, buna 3 intihar bombacısı dahil değildir. Şu anda hastanede yatan 94 kişi. Bu ölen 43 kişiden 19'u yabancıdır.

BU ATEŞ TÜM DÜNYAYI YAKAR

Terör saldırıları ile her ülke yüz yüze gelebilmektedir. ABD'de Paris'te Brüksel'de de örneklerini gördük. Küresel teröre karşı en fazla mücadele eden ülke Türkiye. Dün bütün ülkelerden içişleri bakanları ve yetkililer üst düzeyde acımızı paylaştılar. Ben de gelen telefonlarda da belirttim, biz bu bölgedeyiz. Yanı başımızda bir ülke istikrarsızlığa sürüklendi. Bu durum için ortak bir önlem alınmalı yoksa dumanı bırakın bu ateş tüm dünyayı yakar.

50 BİN 177 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Bugüne kadar 145 ülkeden 50 bin 177 kişiye biz Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Sınır dışı edilen 98 ülkeden 3603 kişi vardır. 5310 kişi DAEŞ'ten dolayı gözaltına alındı.

TÜRKİYE'NİN SURİYE OLMADIĞINI GÖRDÜLER

Türkiye'nin terör sorunu sadece DAEŞ ile sınırlı değil malesef. PKK'yla da topyekun olarak bir mücadele yürütüyoruz. Suriye'de kanton ilan ettikten sonra, Türkiye'nin içerisine bunu taşıyabilir miyiz diye çalıştılar. Türkiye'de o faaliyetlere başladılar. 12 yerleşim biriminde bu tür faaliyetlerde bulundular. Türkiye'nin Suriye olmadığını gördüler, onların hepsi o mahallelerden temizlendi.

İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST YOKTUR

Gelin teröristleri ayırmayın. Bunlar insanlığa karşı suç işliyorlar. İnsanların geleceğini karartıyorlar. Terör bir insanlık suçudur. Terör konusu olunca yapacağımız iş topyekün kaşı durmaktır.

8.8 TON ESRAR 43.9 MİLYON KÖK KENEVİR SÖKÜLDÜ

8.8 ton esrar, 43,9 milyon kök kenevir söküldü. Bunun piyasa değeri 2,7 milyar lira. Yıllardır ekiliyor. Bunların kökü de kazınıyor. 18 ton patlayıcı ele geçirildi. Uyuşturucu ile teröristin nasıl içiçe geçtiğini ortaya koymaktadır.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.