ATM fareleri 'Papağan' operasyonuyla yakalandı

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:20
ATM fareleri 'Papağan' operasyonuyla yakalandı






ANKARA (CİHAN)- Ankara´da emekli vatandaşların maaş gününde ATM´lere düzenek kurarak nitelikli hırsızlık olayı gerçekleştiren 5 kişilik çete, polisin düzenlediği `Papağan´ operasyonuyla yakalandı. Zanlıların çalışma yöntemi kendilerini takip eden polis kamerasına takıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, artan hırsızlık olayları üzerine harekete geçti. Ekipler, çetenin çalışma yöntemini deşifre etti. Ön çalışma yaptığı öğrenilen çetenin, sabah erken saatlerde ATM cihazlarındaki kart yuvasına metal bir aksam taktığı belirlendi. Düzeneği hazırlayan çete üyelerinin, böylece bankamatiğe gelen vatandaşların kartlarını sıkıştırmasını sağladığı ortaya çıktı. Vatandaşa yardım ediyormuş gibi yanına yaklaşan zanlılar, bu arada şahsın şifresini de öğrendiği kaydedildi. Vatandaşı daha sonra bankaya yönlendiren şebeke üyelerinin, şahsın kartını alarak, buradan hızla uzaklaştığı öğrenildi. Özellikle emekli vatandaşların maaş gününü tercih eden çetenin, bu şekilde 13 ayrı müştekiden yaklaşık 30 bin lira çaldığı belirlendi.

Yaklaşık 5 ay süren teknik takibin ardından harekete geçen Hırsızlık Büro dedektifleri, 6 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Çetenin, ATM hırsızlığında papağan adı verilen demir plakalı düzeneği kullandığı için operasyona 'Papağan' adı verildi. Düzenlenen operasyonda çete lideri Çetin E.´nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, ATM cihazlarında tuzaklama olarak kullanılan 8 adet alüminyum levha, matkap, kıl testere, bıçak ile düzenek yapımında kullanılan bazı eşyalar ele geçirildi.

ÇETE ÜYELERİ POLİS KAMERASINA YAKALANDI

Çeteyi 5 ay takibe alan emniyet güçleri, zanlıların çalışma yöntemini ve hırsızlık olayını ise saniye saniye kayıt altına aldı. Yaşlı bir vatandaşı hedef seçen zanlıların, güpegündüz yaptıkları hırsızlık olayı görenleri şaşkına çevirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 5 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.