AÜ Rektörü Koçak: Şehir halkı ve öğrencilerden sağduyulu olmasını istiyoruz

04 Aralık 2012 Salı 15:09
AÜ Rektörü Koçak: Şehir halkı ve öğrencilerden sağduyulu olmasını istiyoruz






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitede yaşanan ve halkın da karıştığı kavgayla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağduyu çağrısında bulunan Koçak, Bu tür provokasyon amaçlı girişimler amacına ulaşamayacak. Erzurum hassas bir bölge, zaman zaman bu tür gerginlikler yaşanabiliyor. Ama önemli olan dışarıdan gelen tahriklere kapılmamaktır. Bu konuda hem şehir halkının hem de öğrencilerin sağduyulu olmasını istiyoruz. dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2012-2013 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya öğretim üyelerinin yanı sıra ilde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Rektör Koçak, değerlendirme toplantısının başında önceki gün Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi´nde yaşanan öğrenci kavgasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koçak, Bu tür provokasyon amaçlı girişimler amacına ulaşamayacak. Erzurum hassas bir bölge, zaman zaman bu tür gerginlikler yaşanabiliyor. Ama önemli olan dışarıdan gelen tahriklere kapılmamaktır. Bu konuda hem şehir halkının hem de öğrencilerin sağduyulu olmasını istiyoruz. Erzurum hepimizin. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Eğer birlik olursak Erzurum üzerine düşünülen planların geri tepeceğini göreceğiz. Muvaffak olamayacaklar. Erzurum hassas bir bölge herkesin gözü olan bir şehir. Burada Erzurum'da yaşayan Kürt, Türk hiç fark etmiyor, herkes Erzurum'u seviyor. Özellikle dışarıdan gelen tahriklerle Erzurum üzerinde bir şeyler yapılmak isteniyor. Oyuna gelmeme adına, yapılan planları bozma adına bu toplantı bir vesile oldu. dedi.

Kısa süre önce üniversite içerisinde yaşanan cinayet ve intiharla ilgili de açıklamalarda bulunan Koçak, Elini kolunu sallayan herkes üniversiteye giremez. Ancak kısıtlamalarla ilgili bizim için problem teşkil eden iki konu var. Üniversite hastanesinin yerleşke içinde bulunması giriş çıkışların kontrolünü zorlaştırıyor. Diğer bir konu ise öğrenci yurtlarının üniversite içinde bulunmasıdır. Bu öğrenciler bir avantaj olmasına rağmen güvenlik konusunda problem teşkil ediyor. şeklinde konuştu.

Araç girişleri için verilen kartların tamamen iptal edileceğini duyuran Koçak, Erzurum´un büyükşehir olarak nitelendirmenin yanlış olacağını ifade ederek, Bizden kart isteyen birine vermediğimizde, o bir yolunu bulup daha kolay yoldan almaya çalışıyor. Çünkü bu şehirde herkes birbirine tanıdık. ifadelerini kullandı.

Koçak, üniversitede öğrenci sayılarının 86 bine yaklaştığını açıkladı. Ayrıca AÜ´de 60 akademik birimde 2 bin 492 akademik personellerinin bulunduğunu aktaran Koçak, idari personel sayılarının 3 bin 460 olduğunu söyledi. 400´e yakın proje yaptıklarını ifade eden Koçak, bu projelere 20 milyon liraya yakın bütçe ayırdıklarını aktardı. Kampüs içerisinde çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Koçak, merkezi ısı santralinin baştan aşağı yenilendiğini, kampusun buradan elde edilecek enerjiyle ısıtılacağını dile getirdi. Koçak, Eğer enerji artarsa dışarı satmayı düşünüyoruz. diye konuştu.

AÜ öncülüğünde yapılacak olan Doğu Anadolu Gözlemevi´yle ilgili bilgiler de açıklayan Koçak, 60 milyon lira değerindeki gözlem evinin 5 yılda tamamlanması planlandığını duyurdu. Bu gözlem evinin Türkiye´nin en büyük teleskopuna sahip olacağını belirten Koçak, Burada uzay bilimler alanında uluslar arası gözlemler ve araştırmalar yapılabilecek. dedi.

Yapacakları projelerden söz eden Koçak, Hukuk Fakültesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Halıcılık, Sürekli Eğitim Merkezi ve Kız Yurdu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi inşaatlarımız devam ediyor. Açıköğretim , İletişim, Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri, Turizm Otelciliği ve Uygulama Oteli, TOKİ Projesi 2013 projeleri arasında yer alıyor. ifadelerini kullandı.

Nanobilim ve nanoteknoloji alanında da çalışmalar yapacaklarını kaydeden Koçak, Nanobilim ve nanomühendislik gelecek 15-20 içerisinde büyük sürprizler yaparak yeni pazarların doğmasına neden olacak. Bu teknoloji 21. yüzyılın en büyük endüstriyel devrimi olarak öngörülüyor. şeklinde konuştu.
Bilim ve Müze Parkı Projesi´ni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a sunduklarını anlatan Koçak, projelerinin takdirle karşılandığını söyledi. Başbakan Erdoğan´ın projede birkaç ekleme yapılmasını istediğini ifade eden Koçak, Bu projeye bir kilometrelik duvar ilave edilecek. Bu duvarda Erzurum´un tarihi yer alacak. dedi.

Engelliler için Kış Sporları Merkezi projesi hazırladıklarını aktaran Koçak, Türkiye´de 8 buçuk milyon engelli vatandaşın olduğunu belirtti. Engellilerin spor ihtiyaçlarını bu merkezde karşılayabileceğini ifade etti. Teknokentle ilgili açıklamalarda da bulunan Koçak, bu konuda şehirden yeteri desteği alamadıklarını söyledi. Burada 40 firmanın çalışma yaptığını belirten Koçak, bu sayının 2´ye 3´e çıkmasını arzuladıklarını dile getirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.