Avaşin'e akşam ziyareti; 23 terörist öldürüldü

TSK'dan akşam saatlerinde yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak'ın Avaşin/Basyan ve Kandil bölgelerine düzenlediği hava harekatlarında toplam 23 teröristi etkisiz hale getirdi.

11 Eylül 2016 Pazar 22:05
Avaşin'e akşam ziyareti; 23 terörist öldürüldü






Avaşin'e akşam ziyareti; 23 terörist öldürüldü

PKK'lı teröristlere yönelik akşam saatlerinde başlatılan hava operasyonunda 23 militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı. Kuzey Irak Türkiye sınır hattında havadan yapılan harekat ile ilgili operasyon haberi akşam saat 19.00 da açıklandı. Harekata katılan uçakların 23 teröristi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ın Avaşin/Basyan ve Kandil bölgelerine düzenlediği hava harekatlarında toplam 23 teröristi etkisiz hale getirdi.


IRAK'A AKŞAM SAATLERİDE HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından, Avaşin Basyan Bölgesi'nde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait bir hedefin ateş altına alınması sonucu 10 terörist etkisiz hale getirildi. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 11 Eylül 2016 tarihinde Avaşin Basyan Bölgesi'nde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait bir dinamik hedef, 19.52 ile 19.55 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları tarafından hava taarruzuyla ateş altına alındı. Gerçekleştirilen hava taarruzunun ardından havadan yapılan ilk tespitlere göre, 10 terörist etkisiz hale getirildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri, 11 Eylül tarihinde gündüz ve akşam saatlerinde Avaşin bölgesine hava harekatı düzenledi.
Sabah saatlerinde bölücü terör örgütü üyelerine yapılan operasyonda 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, öğlen saatlerindeki taarruzda ise 4 terörist öldürülmüştü.
Akşam saat 19.52 ve 19.55 saatleri arasında yine terör örgütü hedeflerine harekat düzenleyen TSK, 10 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
11 Eylül tarihinde TSK'nın düzenlediği operayonlarda

SABAH SAATLERİNDEKİ OPERASYON

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile 11 Eylül 2016 günü anlık istihbarat değerlendirmelerine istinaden icra edilen hava harekatları ile Irak kuzeyinde; Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait 2 dinamik hedefin 09.40-09.50 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı belirtilerek havadan yapılan ilk tespitte 9 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait bir dinamik hedefin ise 13.18-13.20 saatleri arasında hava taarruzuyla ateş altına alındığı kaydedilerek havadan yapılan ilk tespitte 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Kandil bölgesinde tespit edilen bir Doçka mevziinin 13.36-13.44 saatleri arasında yapılan hava taarruzu ile mevzide bulunan teröristlerle birlikte imha edildiği vurgulanarak etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili şu anda net bir sayı verilemediği belirtildi.

Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen BTÖ'ye ait bir silah mevziinin de yapılan hava taarruzuyla 14.07'de imha edildiği ve 1 bölücü terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri ifade edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.