Avrupa Ödüllü Kentler'in belediye başkanları, Başkent'i gezdi

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:58
Avrupa Ödüllü Kentler'in belediye başkanları, Başkent'i gezdi






ANKARA (CİHAN)- Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği'nin 2012 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı için Avrupa'nın çeşitli kentlerinden Başkent'e gelen belediye başkanları ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi'nin bazı proje alanlarını ve Başkent'in turistik bölgelerini gezdi. Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi ile başlayan proje gezisi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı sonrasında Gençlik Parkı'nda düzenlenen su ve ışık gösterisi ile noktalandı.

Konuk belediye başkanlarına Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı rekreasyon alanları, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili bilgiler verildi. Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi'ne hayran kalan konuk başkanlar, Gençlik Parkı'nda sergilenen rengarenk ışık ve su gösterisini büyüleyici buldu. Hacı Bayram Camii'nin içinde aslına uygun olarak tek tek onarılan her bölümü ilgiyle gezen ve bölgedeki tarihi Ankara Evleri'ne Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ve devam eden çalışmaları öğrenen konuk kentlerin yerel yönetim başkanları, tarihi Hacı Bayram Camii ile Augustos Tapınağı'nın sırt sırta vermiş hoşgörü görüntüsü yanında bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek, bölgenin tarihi ve mistik havasına hayran kaldıklarını ifade etti.

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi'nde üye çocukların yaptığı el sanatları çalışmalarına bakan Almanya'nın Würzburg kenti Belediye Başkanı Marion Schafer-Blake, Çocukların yüzlerinde mutluluğu gördük. Ankara Büyükşehir Belediyesi, her türlü desteğin yanı sıra çocukların bu merkezde kendilerine güven kazanmasını sağlamış. Bu, her şeyden daha önemli. dedi. İngilizce, müzik, satranç, bilgisayar, tiyatro, halk oyunları sınıflarında çocukları izleyen, onlarla fotoğraflar çektiren konuk başkanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin merkezdeki tüm faaliyetleri, yemekleri ücretsiz sunmasının inanılmaz bir hizmet olduğunu belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi'nin örnek sosyal projelerinden Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'na da götürülen konuk belediye başkanlarına, projenin aşamaları ve gecekondulardan bu hale geliş süreci maket üzerinde ve sinevizyon eşliğinde detaylarıyla anlatıldı. Projenin görüntü ve açıklamaları konuk başkanlara birer CD olarak verildi. Daha önce Avrupa ödülü kazanan kentlerden gelen belediye başkanları, Gençlik Parkı'nda düzenlenen su ve ışık gösterisini ilgiyle izlerken, Gösteriyi büyüleyici bulduk. Daha önce böyle güzel bir şey izlemedik. Şahane bir organizasyon, Ankaralılar çok şanslı diye düşüncelerini dile getirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.