Avrupalı engelliler kış tatillerini Antalya'da geçiriyor

03 Aralık 2012 Pazartesi 16:09
Avrupalı engelliler kış tatillerini Antalya'da geçiriyor






ANTALYA (CİHAN)- Avrupa ülkelerinde havalar soğuyunca engelli turistler de kışı Antalya'da geçiriyor. Engelli turistler, kışın tatillerini Antalya'da yapmada konaklama tesislerinin altyapısını yeterli buluyor. Engelli turist getiren turizm seyahat acenteleri, engelli turist ağırlamada yüzde 80'nin Uluslararası Çevre Vakfı (FEE)´nin belirlediği kriterlere uygun olduğunu belirtiyor.

Belçika Uzw Deu Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Krista San Eyvole, yaptığı açıklamada, 5 yıldır 72 spastik ve yürüme engelliyi Manavgat'ın Çolaklı beldesinde bir otele tatile getirdiklerini söyledi.

Engelli turistlerin tatil masrafının yüzde 40´ını Belçika devletinin karşıladığını belirten Eyvole, yüzde 60´ını ise engellilere yönelik hizmet verem sivil toplum kuruluşları ile ailelerin karşıladığını kaydetti. Kaldıkları otelin engellilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak dizayn edildiğini belirten Eyvole, Avrupa ülkelerinde havaların soğumasıyla engelli turistlerin Antalya'ya gelmeye başladığını söyledi. Eyvole, Antalya'nın kış iklim yapısı İtalya, Fransa, Mısır, Tunus ve ispanya'ya göre daha iyi. En önemlisi de kaldığımız otellerin yatak odasından, tuvaletine, asansöründen yemekhanesine kadar engellilere yönelik yapılmış olması. diye konuştu.

Rus Mobaly Turizm seyahat acentesi sahibi Andrey Baranov ise her yıl kış ayında maddi durumu iyi olan 600 yürüme ve görme engelliyi Moskova'dan Antalya merkez, Alanya, Kemer ve Manavgat ilçelerine tatile gönderdiklerini kaydetti. Baranov, Antalya'nın kılın ılıman havası ve güneşli gün sayısının fazla olması engelli turistlerin moral ve motivasyonu için iyi olduğunu söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat Side Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden de Antalya bölgesinde bulunan 5 yıldızlı otellerin büyük çoğunluğunu engelli turistleri ağırlama altyapısının elverişli olduğunu söyledi. Kışın yüzde 40 oranında açık olan konaklama tesislerinin Avrupalı emekli ve engelli turistlerin ağırlaması için cazibe merkezi olduğunu belirten Özden, bunun en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi (KTM) Starlight Convention Center Otel Sahibi Ünal Akpınar, bin 400 yataklı konaklama tesislerini engellilerinde tatil yapabileceği şekilde dizayn ettiklerini söyledi. Ünal, engelli turistlerin yüzde 90'nın tatillerini sağlıklı bireylerle birlikte yapmaktan yana olduğunu ifade etti.

Doğuştan yürüme engelli olduğunu belirten Alman Petra Samsel, tek başına kaldığında temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için ailece Manavgat'a tatile geldiklerini söyledi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.