Avukatı döven sanığa 2.5 yıl hapis

29 Kasım 2012 Perşembe 13:04
Avukatı döven sanığa 2.5 yıl hapis






Sakarya'da haciz işlemi için gelen alacaklı yakını ile avukatını darp ederek hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Geyve ilçesinde 22 ay önce mahkemece verilen ihtiyati haciz kararını infazı için iş yerine gelen alacaklı yakını M.K.K. ile alacaklının avukatı S.A.'yı darp ederek, hakarette bulunduğu ileri sürülen M.T. hakkında, Geyve Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava karara bağlandı.

Karar duruşmasına sanık M.T., avukatı Mehmet Mangıroğlu, mağdur M.K.K., mağdur avukat S.A. ile davaya müdahil olan Sakarya Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından görevlendirilen avukat Tolga Kırtay katıldı. Mağdur avukat S.A., yaşadığı olayların kendisini fazlasıyla tedirgin ettiğini belirterek; Bu olaydan sonra hacze gittiğimde dahi tedirgin oluyorum. Olaydan üzüntü duyduk. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. diye konuştu.

Diğer mağdur M.K.K. ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık M.T. de olayın bu boyuta gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ve pişman olduğunu ifade ederek mağdurlardan özür diledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, M.T.'yi avukata yönelik yaralama, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 2 yıl, alacaklı yakını M.K.K'ye yönelik ise yaralamaya teşebbüs ve hakaret suçlarından 6 ay olmak üzere, toplam 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin sanığa indirim uygulamadığını ve cezayı ertelemediğini kaydeden müdahil avukatı Kırtay, cezayı az bulduklarını belirterek temyize gideceklerini söyledi.

Sakarya Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Zafer Kazan ise mağdur avukat S.A.'nın müracaatı üzerine davaya müdahil olduklarını belirterek Sanığın cezalandırılmasını talep ettik. Karar örnek bir karar. Avukatlara yapılan fiili ve sözlü saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz. Avukatlara yönelik yapılan saldırıların sonuna kadar takipçisi olacağız. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.