Aydın'da askere kanlı pusu, Asker katili yine kaçtı

Aydın'da aranan katil zanlısı jandarmaya pusu kurdu, 1 astsubay şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralı. Çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

29 Ocak 2015 Perşembe 11:21
Aydın'da askere kanlı pusu, Asker katili yine kaçtı






Aydın'da askere kanlı pusu, Asker katili yine kaçtı

Aydın'da aranan katil zanlısı jandarmaya pusu kurdu, 1 astsubay şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralı. Çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

Aydın'da iki yıl önce, boşanma kararı alıp babasının evine giden karısı ile kayınbiraderini av tüfeğiyle vurarak yaralayan, kayınpederini de öldürüp kayıplara karışan Hüseyin T., bugün yerini belirleyen Jandarma ekipleriyle silahlı çatışmaya girdi. Biri astsubay diğeri uzman çavuş iki askeri silahla vuran Hüseyin T., bir kez daha kaçtı. Yaralı askerlerden Uzman Çavuş İrfan Yüksel hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, bölgede yapılan aramalarda 2.5 saat sonra bulunan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın şehit olduğu anlaşıldı.

1 KİŞİ ÖLMÜŞ, 2 KİŞİNİN BACAĞI KESİLMİŞTİ
 
2013'de meydana gelen olayda; kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen'in oğlu 17 yaşındaki M.T.'yi de yanına alarak babasının evine gitmesine öfkelenen 39 yaşındaki Hüseyin T. korkunç bir plan yapmıştı. Aydın'danciple köye dönen yakınlarının yolunu kesen Hüseyin T., önce aracın lastiklerine ateş açmıştı. Zanlı, cipten inen kayınbiraderi Durmuş Türkmen (49), kayınpederi İbrahim Türkmen (72) ve karısı Ümmühan Türkmen'e (39) ateş açtıktah sonra olay yerinden kaçmıştı. Hastaneye kaldırılan Ümmühan Türkmen'in sol, Durmuş Türkmen'in ise her iki bacağı diz altından kesildi. Kayınpeder İbrahim Türkmen ise doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
 
İKİ YIL SONRA İZİ BULUNDU
 
Olayın ardından kayıplara karışan cinayet şüphelisi Hüseyin T.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı, ancak iki yıldır kaçmayı başardı. Dün merkeze bağlı Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen Hüseyin T., saat 17.00 sıralarında jandarmaya silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel yaralandı. Yaralıların durumu telsizle bildirmesi üzerine bölgeye helikopterler ve destek ekipler gönderildi. Önce Uzman Çavuş İrfan Yüksel'e ulaşan ekipler, yaralı askeri helikopterle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Yüksel'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 
2.5 SAAT SONRA BULUNABİLDİ
 
Diğer yaralı asker Ünalan'a ise uzun süre ulaşılamadı, arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Olaydan yaklaşık 2.5 saat sonra bulunan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın şehit olduğu anlaşıldı.
 
OPERASYON BAŞLATILDI
 
Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "İki yıldır zanlının peşindeydik. Zanlının Eğrikavak Mahallesi'nin kırsalında olduğuna dair bilgi almışlar. Ekipler oraya hareket etmiş. Hüseyin T. pusu kurmuş. İrfan Yüksel Uzman Çavuş sol omuzundan vurulmuş. İkinci yaralımız Astsubay Emrah Ünalan'a hala ulaşılmış değil. Yerde 30 santimetre kar var. Bölge sisli ve ormanlık alan. Helikopterlerimiz bölgede. Karadan ve havadan kurtarma çalışması başlattık. Zanlı hala elimizde değil. Bölgede zanlının yakalanması için operasyon başlatıldı" dedi.
Son Güncelleme: 29.01.2015 11:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.