Aykut Kocaman: Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda finale taliptir

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
Aykut Kocaman: Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda finale taliptir






İSTANBUL (CİHAN)- Fenerbahçe Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Borussia Mönchengladbach karşısına kazanmak için çıkacaklarını belirterek, Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda finale taliptir. dedi.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında, yarın Borussia Mönchengladbach ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik sorumlu Aykut Kocaman, maçın oynanacağı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Aykut Kocaman, grupta 5. maçlar sonunda yarınki maçın iki aktörünün işlerini bitirdiğini kaydetti. Her iki takımın da pozisyonunun sonuca göre değişmeyeceğini hatırlatan Kocaman, Ancak futbolun olduğu her yerde olduğu gibi oyuncular, son derece iddialı, kıyasıya kazanmak için sahaya çıkacaklar. Sezonun başında, grubun birincisini ikincisini tahmin etmek kolay değildi. Son maça kadar kalacağını düşünüyordum. Grupta durumun belli olması bu sıcak lig ortamında biraz lige yoğunlaşmak açısından bir fırsat sundu. Büyük bir mücadelenin içinde olacağı, oynayan grubun sınırsız bir şekilde enerji vereceği büyük bir baskının olmadığı bir maç olacak. şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Kocaman, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'la aralarında sorun olup olmadığı yönündeki soruya, Fenerbahçe Kulübü'nde başkanla teknik direktör arasında yazıldığı gibi bir sorun olmaz. Artık çok ileri safhasında olmasa da kurumsallaşma anlamında ileri bir adım atmış bir kulüpte böyle bir şey olmaz. karşılığını verdi.

Avrupa'ya ligden daha fazla önem veriliyor şeklinde yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Kocaman, İki sezon önce Borussia Dortmund şampiyon oldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi´nde çok iyi bir şekilde gidiyorlar. Ama ligde Bayern Münih´in 11 puan gerisinde. Her yerde buna benzer olaylar oluyor. Sezon başında bunun tam tersi yorumlar geliyordu. Fenerbahçe lige ağırlık veriyor Avrupa´yı düşünmüyor diye. Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda finale taliptir. Eğer bir sıkıntı gözüküyorsa nedeni farklıdır, önem vermediğinden değil başaramadığındandır. ifadelerini kullandı.

Yarın sahada yer alacak ilk 11'le ilgili olarak da Kocaman, şöyle konuştu: Fenerbahçe´nin kadrosunda 23 tane birbirine yakın kalitede oyuncu var. Buradan çıkan her oyuncu ideal kadrodur. Yarın da yenmek için sahaya çıkacak ideal kadromuzla sahada olacağız.

KAYSERİ'DE YAŞANAN OLAYLAR

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynanan Kayserispor maçı öncesinde yaşanılan olaylara da değinen Aykut Kocaman, Maç öncesi yaşananlar Kayserispor´a mal edilemez ve bu ifadenin de anlam bulduğu bir olaydı. dedi.

Kocaman, Kayserispor ve Fenerbahçe arasında herhangi bir husumet olmadığını da dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Takımımıza ve kulübümüze çok şiddetli bir taşlama oldu. Bir anlamı da yok, anlayamıyorum. Emniyet zafiyeti açısından ağır bir taşlama oldu. Şiddetle kınıyorum. Son dönemlerde belli çevreler tarafından sürekli ısıtılarak gündeme getirilen Fenerbahçe´ye karşı fiili ve manevi şiddet uygulaması var. Ellerine ne geçer bilmiyorum, doğru olmadığını söyleyebilirim. Bu anlamda Fenerbahçe´ye yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.