Ayşe Çelik Öğretmen için AYM'den önemli karar

Kanal D'de Beyazıt Öztürk'ün programına telefonla katılarak sarfettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve cezaevine konulan Ayşe Çelik Öğretmen hakkında Anayasa Mahkemesi'nden kritik karar çıktı..

09 Mayıs 2019 Perşembe 18:57
Ayşe Çelik Öğretmen için AYM'den önemli karar






Ayşe Çelik Öğretmen için AYM'den önemli karar

Üç yıl önce Kanal D'de Beyaz Show programına telefonla katılan ve Diyarbakır'da öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in cezaevine konulması kamuoyunda sert tepkilere neden olmuştu.
Resim öğretmenliği bölümü mezunu olan Ayşe Çelik öğretmenin bebeği ile birlikte cezaevine girmesinin ardından başlatılan Anayasa Mahkemesi sürecinde beklenen karar çıktı.

Anayasa Mahkemesi katıldığı bir televizyon programında kullandığı “çocuklar ölmesin” ifadeleri nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkum edilen Öğretmen Ayşe Çelik hakkında ihlal kararı verdi.

Ayşe Çelik’e 5 bin 500 TL tazminat ödenmesi de kararlaştırıldı. Bu karar sonrası halen cezaevinde bulunan Çelik’in tahliye edilmesi bekleniyor.

BEBEĞİ İLE CEZAEVİNE GİRMİŞTİ

 2016'da telefonla bağlandığı bir televizyon programında, “Çocuklar ölmesin” dediği için 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik , 6 aylık infaz erteleme süresi dolduğu için 20 Nisan'da 6 aylık kızı ile birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.

Ayşe Çelik 'in isteği üzerine, daha sonra 6 aylık kızı cezaevinden çıkarılarak ailesine teslim edilmiş, Çelik'in avukatının başvurusu ile Diyarbakır İnfaz Hakimliği, infaz erteleme talebini kabul ederek Çelik'in 4 Mayıs'ta tahliye edilmesini sağlamıştı. Çelik cezasının onanmasının ardından tekrar cezaevine konulmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.