Azerbaycan, İSAF´a ait askeri teçhizatın yüzde 35´ini Afganistan´dan çıkardı

06 Aralık 2012 Perşembe 11:34
Azerbaycan, İSAF´a ait askeri teçhizatın yüzde 35´ini Afganistan´dan çıkardı






BAKÜ (CİHAN)- Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Afganistan´da görev yapan Uluslararası Barış Gücü´ne (İSAF) ait askeri teçhizatın yüzde 35´inin, ülkeden Azerbaycan´ın desteği ile çıkarıldığını söyledi.
İSAF´a katkı sağlayan ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel´de yapılan toplantısında konuşan Memmedyarov, askeri birliklerin Afganistan´dan çıkarılması sırasında İSAF´a ait ve ölümcül olmayan askeri teçhizatın Azerbaycan üzerinden taşındığını belirtti. Bu konuda ülkesinin gereken desteği sağladığını ifade eden Memmedyarov, gelecekte de bu konuda benzer katkıların verilebileceğini ifade etti.
Memmedyarov Afganistan konusunda hem kendi toplantıları hem de daha önce yapılan savunma bakanları toplantısında, iki temel konunun öncelikli olarak ortaya çıktığını kaydetti. Bu konuların; Afganistan'da NATO´nun 2014 yılından sonraki etkinliği ve birliklerin bu ülkeden çıkarılması olduğunu söyledi.
Yabancı askeri varlığın sonra ermesinin ardından Afganistan´ın gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Memmedyarov, Türkiye -Azerbaycan ve Gürcistan´ın ortaklaşa inşa ettikleri Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ve Hazar Denizi sahilinde yapılacak limanla bölge refahına katkıda bulunacaklarını söyledi. Söz konusu projelerden pozitif anlamda en çok Afganistan´ın faydalanacağını da belirten Memmedyarov, Bu projeler, tarihte bölgenin refah ve gelişiminin teminatı olan İpek Yolu´nu tekrar canlandıracak ve bundan en çokta Afgan kardeşlerimiz faydalanacak. dedi.

Azerbaycan NATO üyesi olmamasına rağmen, Afganistan´daki İSAF misyonuna lojistik destek sağlıyor
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.