Aziz Yıldırım için Bakanlıktan açıklama

06 Kasım 2012 Salı 23:08
Aziz Yıldırım için Bakanlıktan açıklama












Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; 15 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6252 sayılı Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair Kanun ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu'na eklenen geçici 46. maddenin, 'Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 31 aralık 2011 tarihi itibarıyla (bu tarih dahil) 30 yaşından gün almış ve 1076 sayılı yedek subaylar ve yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 30 bin Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce herhangi bir nedenle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlardan istekliler, altı ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları halinde yaş şartı aranmaksızın birinci fıkra hükümlerinden yararlanırlar' hükmünü içerdiği bildirildi.

Bedelli askerlik uygulamasının hem yurt içi hem de yurt dışında yaşayan vatandaşları kapsayacak şekilde uygulandığı ve 15 Haziran 2012 tarihi itibarıyla başvuruların sona erdiği belirtilen açıklamada ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlar için dövizle askerlik uygulamasının devam ettiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bu kapsamda, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 31 Aralık 2011 tarihi itibarıyla (bu tarih dahil) 30 yaşından gün almış olanlar ile haklarında 'askerliğe elverişli değildir' kararlı rapor tanzim edilen yükümlülerden istekli olanların kanunda yer alan bedeli ödemek suretiyle bedelli askerlik hizmetinden faydalanmalarına imkan tanınmıştır. Adı geçen şahsın yoklaması esnasında yapılan muayenesi neticesinde, hakkında İzmir asker hastanesi baştabipliğinin 4 Kasım 1983 tarihli raporu ile "askerliğe elverişli değildir" kararı verilmiştir. Anılan şahıs, bedelli askerlik hakkından faydalanmış ve askerlik işlemleri 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun geçici 46. maddesi hükümleri çerçevesinde yürütülmüştür. 'Askerliğe elverişli değildir' kararlı sağlık raporuna ilişkin cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında bakanlığımızdan talep edilen mevcut bilgi ve belgeler, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilmiştir."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.