Baba Başkapan: Korumalar oğlumu vurmadığı için teşekkür ediyorum

06 Kasım 2012 Salı 17:32
Baba Başkapan: Korumalar oğlumu vurmadığı için teşekkür ediyorum






RİZE (CİHAN)- Başbakanlık önünde dün Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken kuru sıkı tabancayla havaya 3 el ateş eden Nuri Başkapan'ın babası Mehmet Başkapan, Başbakanlık korumalarına oğlumu vurmadıkları için teşekkür ediyorum. dedi.

Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşayan baba Başkapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun yaz tatili için ilçeye bağlı Gürpınar köyüne geldiğini ancak 2 gün önce köyden ayrıldığını söyledi.

Başbakanlık önündeki silahlı eylem olayını duyduklarında büyük üzüntü yaşadıklarına dikkat çeken Başkapan, Bir yakınım beni arayıp, 'Oğlun böyle bir şey yapmış' dedi. Sonra da polis aradı, 'Oğlunuz böyle bir şey yaptı. Niye yapmış olabilir?' diye sordu. Ben de, 'Eşinden boşandı, işsizdir. Psikolojik sorunları var. Kötü niyeti olamaz' dedim. İş bulmak için Ankara'ya gittiğini söyleyerek 2 gün önce köyden ayrıldı. Ben de, 'Oğlum akıllı ol, tehditle, zorla iş arama' dedim. Üzüldüm. Devletimizden, Başbakanımızdan özür diliyorum. Benim 11 çocuğum var. Bu oğlumun biraz psikolojik sorunları var. Lütfen affetsinler. Devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Oğlum da öyledir. Ama psikolojik sorunları var diye böyle bir olay yaptığını düşünüyorum. Başbakanlık korumalarına, teşekkür ediyorum. Oğlumun elinde kuru sıkı silah olduğunu düşünmeden onu vurabilirlerdi. diye konuştu.

Anne 60 yaşındaki Fatma Başkapan ise Çok üzüldüm. Lütfen bize yardım etsinler. Oğluma yardım etsinler. Kötü bir niyeti yoktu. İşsiz olduğu, eşinden ayrıldığı için böyle yapmış olabilir. Çocuğunu göremiyor. şeklinde konuştu.

2 YIL ÖNCE EŞİNDEN BOŞANMIŞ

Rize'nin Çayeli nüfusuna kayıtlı Nuri Başkapan, 2 yıl önce eşinden boşandı. Evliliğinden olan 6 yaşındaki oğlunu yaklaşık bir yıldır göremeyen ve bu yüzden bunalıma girdiği ileri sürülen Başkapan'a Gümrük ve ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın girişimleriyle 2 ayrı iş bulunmuş ancak Başkapan bu işlerde uzun süre çalışmamıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.