Bağdat-Erbil krizinde devrede olan Irak Meclis Başkanı, Barzani ile görüştü

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:21
Bağdat-Erbil krizinde devrede olan Irak Meclis Başkanı, Barzani ile görüştü






ERBİL (CİHAN)- Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan askeri gerilimi sona erdirmek amacıyla ikinci kez Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.
Dün akşam saatlerinde Erbil'e gelen El Nuceyfi, buradan Selahattin kasabasına geçerek Mesud Barzani ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, merkezi Bağdat hükümeti ile Kürt Bölgesi arasındaki askeri gerilim ele alındı.
Nuceyfi, Erbil ile Bağdat arasındaki gerilimi sona erdirmek için geçen hafta devreye girmişti. Irak meclis Başkanı, önce Bağdat'ta Başbakan Nuri el Maliki ile ardından da Barzani ile görüşmüştü.
Görüşmelerin ardından Kürt yönetiminden bir heyet Bağdat'a giderek Irak Savunma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelmişti. Yapılan görüşmelerin ardından üzerinde uzlaşılan metin Maliki tarafından imzalanmayınca gerilim yeniden tırmanmıştı.
Görüşmenin detaylarıyla ilgili basına açıklama yapılmazken, Nuceyfi'nin Erbil görüşmesi sonrası Bağdat'ta yeniden Maliki ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Askeri kriz, geçtiğimiz 16 Kasım'da Dicle Askeri Operasyon Gücü'nün Kerkük'e bağlı Tuzhurmatu bölgesinde güvenliği üstlenmek istemesiyle ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Erbil yönetimi başta Kerkük olmak üzere bölgeye çok sayıda Peşmerge gönderdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.