Bağdat'tan Erbil'e PKK için savaş ilanı

Irak hükümeti, bölgesel Kürt yönetimini PKK terörü karşısında sert bir dille uyardı. Kendilerini Kerkük ve çevresinde "Kurtarıcı" ilan eden PKK'lı katillerin varlığının savaş ilanı nedeni olduğu bildiriliyor

15 Ekim 2017 Pazar 20:17
Bağdat'tan Erbil'e PKK için savaş ilanı






Bağdat'tan Erbil'e PKK için savaş ilanı


Terör örgütü PKK'nın eli kanlı katilleri tarafından son aylarda üst üste düzenlenen saldırılar, Bağdat yönetiminin sert tepkisini neden oldu. Bağdat hükümeti, PKK'lı teröristlerin varlığının, Kuzey Irak Kürt yönetimine karşı savaş ilanı nedeni olduğunu duyurdu. PKK'lı teröristler, Kerkük ve çevresinde kendilerini "Kurtarıcı" ilan etmişti.

Bağdat yönetiminin Erbil'i PKK'lı teröristleri Kerkük'e taşımakla suçlamasının ardından IKBY'den yanıt geldi. Erbil'den yapılan açıklamada, "Kerkük'te PKK'lı yok, suçlamalar asılsız" denildi
Bağdat yönetimi, Erbil'i PKK'lı teröristleri Kerkük'e taşımakla suçladı. Bağdat: PKK'nın Kerkük'teki varlığı savaş ilanıdır.

Bağdat'ın açıklamalarının ardından IKBY'den yanıt geldi. Erbil: Kerkük'te PKK'lı yok, suçlamalar asılsız.

İRAN SINIR KAPILARINI KAPATTI

Bu arada Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahcub, hükümetin talebi üzerine İran'ın IKBY sınır kapılarını kapattığını duyurdu
Irak Dışişleri Bakanlığı, hükümetin talebi üzerine, İran'ın, IKBY ile sınır kapılarını kapattığını duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü Ahmet Mahcub yaptığı yazılı açıklamada, "İran, merkezi yönetimin talebi üzerine IKBY ile sınır kapılarını kapattı." ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre, Mahcub, hükümetin bu talebinin, IKBY'nin gayrimeşru referandumundan dolayı, ülkenin birliği ve egemenliğini korumak, ülkedeki sınır kapılarıyla havalimanlarının kontrolünü sağlamak konusunda attığı adımların devamı olduğunu bildirdi.

Pervizhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik bugün yaptığı açıklamada, İran tarafının bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentine açılan sınır kapısını kapattığını belirtirken İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, IKBY ile olan sınır kapılarının kapanmadığını açıklamıştı.

Son Güncelleme: 15.10.2017 20:20
Anahtar Kelimeler:
PKKBağdatKerkükErbil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.