Bağış: Avrupa´da, şiddeti kınamadığı için kapatılan partiler var

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:15
Bağış: Avrupa´da, şiddeti kınamadığı için kapatılan partiler var






İSTANBUL (CİHAN)- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa´da şiddeti kınamadığı gerekçesiyle kapatılmış birçok partinin olduğunu söyledi. Bağış, Kendi vatandaşlarımızın demokratik hakları ayrıdır; ama teröristlerle mücadelede devlet olmanın gereği ayrıdır. Kimse kalkıp bize Avrupa´da şöyle olur böyle olur gibi işimizi öğretmeye kalkmasın. dedi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise, Abdullah Öcalan´ın heykelini dikmek isteyenlere biz Rumeli kadınları olarak ellerini kırarız. ifadesini kullandı.

Balkan Savaşlarının 100. Yılı 1. Uluslararası Balkanlar ve Göç Kongresi´ne; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Başkanvekili Meral ve MHP Milletvekili Meral Akşener, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede konuşan Bakan Egemen Bağış, BDP'li bazı vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi. Bağış, Medya ve bazı çevrelerde dokunulmazlık meselesi tartışıldığı zaman Avrupa Birliği kurallarına aykırı gibi bir takım şeyler çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti´nin Avrupa Birliği Bakanı olarak şunu sizlerle paylaşmak istiyorum; Avrupa´da bırakın şiddeti, terörü destekleyen, onun propagandasını sözcülüğünü yapanları korumak; şiddeti kınamadığı bahanesiyle kapatılmış birçok parti vardır. Kendi vatandaşlarımızın demokratik hakları ayrıdır; ama teröristlerle mücadelede devlet olmanın gereği ayrıdır. Kimse kalkıp bize Avrupa´da şöyle olur böyle olur gibi işimizi öğretmeye kalkmasın. şeklinde konuştu.

Bağış, terörün iktidarıyla muhalefetiyle, doğulusuyla batılısıyla, Rumelisiyle Boşnakıyla, Kürtüyle Çerkeziyle hep birlikte kınanması gerektiğini söyledi.

Balkan savaşlarını acıyla, ibretle kimi zaman kızgınlıkla lanetleyerek andıklarının altını çizen Bağış, Balkan savaşlarında çok büyük acılar dramlar yaşandı. Çocuk demeden, kadın demeden, anne demeden yaşlı demeden, hamile demeden, hasta demeden, çaresiz demeden insanlara karşı bir etnik temizlik uygulanmaya çalışıldı. Bugün 100 yıl önce yaşanan dramdan doğru mesajları çıkarıp teröristlerle bu ülkenin birliğine berberliğine kurşun sıkanlarla kucaklaşanlara da doğru tepkiyi vermemiz lazım. şeklinde konuştu.

Bir genç kadını öldürmek 15 düşmanı öldürmektir diye düşünen ve bunu saklamayan düşman askerleri Türk ordusuna asker yetiştiren Türk kadınlarına çok büyük öfke beslemişlerdir. diyen Bağış, Balkanlarda 600 bin Müslüman´ın katledildiğini ifade etti. Balkan ülkelerinin böyle yaparken İstanbul´da Osmanlı´nın tek bir Hristiyan kadının kılına bile dokunmadığının altını çizen Bağış, İşte biz böyle bir milletin çocuklarıyız. Türkiye Cumhuriyeti´nin hiçbir emperyal hayali yoktur. Bizim Hiçbir kimsenin toprağında da gözümüz yoktur. Ama bizim Balkanlar'daki kardeşlerimizle yüreğimiz beraber atıyor. Balkan coğrafyasındaki her bir kardeşimizin huzuru Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Bizim onlara sahip çıkmamız o topraklardaki gözümüz olduğu anlamına gelmez. Edirne ne kadar Osmanlıysa Selanik de o kadar Osmanlıdır. diye konuştu.

AKŞENER: ÖCALAN'IN HEYKELİNİ DİKMEK İSTEYENLERİN ELLERİNİ KIRARIZ

TBMM Başkanvekili Meral Akşener de, Abdullah Öcalan´ın heykelini dikmek isteyenlere biz Rumeli kadınları olarak ellerini kırarız. Bizim İnancımızı sorgulamaya hiçbir kimsenin haddi yoktur, hakkı da yoktur. Herkes ayağını denk alsın. dedi.

Dünyada bir insanın burnunun kanamamasını istediklerini belirten Akşener, Bu ülkeden bir çakıl taşı almak isteyenin kafasını kırarız. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.