Bahçeli: Filistin'in başarısı Filistin halkına aittir

04 Aralık 2012 Salı 14:50
Bahçeli: Filistin'in başarısı Filistin halkına aittir






ANKARA (CİHAN)- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Filistin´in, Birleşmiş Milletler (BM)'de gözlemci devlet statüsü kazanmasıyla ilgili olarak, Filistin´le ilgili olumlu gelişmeyi kendi hanesine yazmaya çalışan AKP zihniyetinin, konuyu iç siyaset malzemesi yaparak istismara kalkışması dürüst ve tutarlı bir tavır olmamıştır. dedi. Bahçeli, Filistin´in başarısının Filistin halkına ait olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda 29 Kasım´da yapılan oylamada, Filistin'in gözlemci devlet statüsünü kazandığını hatırlattı. Bu yeni durumun, Filistinliler için hayırlı olması temennisinde bulunan Bahçeli, Filistin´in tam olarak tanınması, Filistin´in uluslararası toplum nezdindeki hak ve beklentilerinin karşılanması yolunda bu gelişme sevindirici ve kayda değerdir. Topraklarının sınırları net olmasa da önemli bir kısmı İsrail işgali altında bulunsa da Filistin, zımnen devlet olarak kabullenilmiş ve teyit edilmiştir. Şu ana kadar yapılan duaların, dökülen kanların, vazgeçmeyen mücadele disiplininin yavaş yavaş meyvesini vermesi tek ve yegâne olarak Filistin´in zaferidir, Filistin´in başarısıdır. şeklinde konuştu.

AK Parti´nin, konuyu iç siyaset malzemesi yaparak istismara kalkıştığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti: Bilinsin ki Filistin´in başarısı, Filistin halkına aittir. Mazlumların direnişi, Gazze´nin gözyaşları, Nablus´un hüzünleri, Cenin´in yürek atışları Filistin´in umutlarına dayanak ve destek olmuş, sonunda da önemli bir eşik aşılmıştır. Filistin´e uluslararası camia daha fazla tepkisiz kalamamıştır. Filistin´in çığlığına insanlık âlemi daha fazla sessiz duramamıştır.

DARBELERİN SADECE SİLAHLI TÜRLERİNE DEĞİL, SİYASİ-EKONOMİK VE SOSYAL NİTELİKLERİYLE TEBARÜZ ETMİŞ TÜRLERİNE DE ODAKLANILMALI

Türkiye´de demokrasiye müdahale eden darbe ve muhtıralar ile demokrasiyi işlevsiz kılan diğer bütün girişim ve süreçlerin, tüm boyutlarıyla araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu´nun, çalışmasını tamamlayarak raporunu TBMM Başkanlığı´na sunduğunu hatırlatan Bahçeli, Darbelerin araştırılmasında, demokrasiye kast eden niyet ve eylemlerin bütün yönleriyle ortaya çıkarılmasında bu komisyonun çalışması hiç kuşkusuz başarılı olmuştur. dedi.

Günümüzde, askeri darbeler kadar sivil nitelikli darbe ve tehlikelerin de etkinlik kazandığını söyleyen Bahçeli, Demokrasiyi ve sandığı alet ederek ancak darbe dönemlerinde olabilecek tahribatlara neden olan sivil yönetimlerin varlığı da oldukça dikkat çekicidir. Temennimiz, darbelerin sadece silahlı çeşidine değil; siyasi, ekonomik ve sosyal nitelikleriyle tebarüz etmiş türlerine de odaklanılmasıdır. Bizim için önümüzdeki süreçte asıl tehdit kaynaklarından birisi de işte budur. diye konuştu.

ENGELLİ OLMANIN ORTAYA ÇIKARDIĞI OLUMSUZLUKLARA KAYITSIZ KALMAK DOĞRU VE AHLAKİ DEĞİL

Bahçeli, konuşmasında, dün idrak edilen Dünya Engelliler Günü dolayısı ile engelli hakları konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, şöyle dedi: Engelli olmanın ortaya çıkardığı olumsuzluklara teslim olmak, bunlara göz göre göre kayıtsız kalmak hiçbir şekilde doğru ve ahlaki değildir. Engellilerin, insan olmaktan kaynaklanan haklarının güçlendirilerek koruma altına alınması gerekir. Biliyoruz ki Türkiye´de milyonlarca engelli kardeşimiz, birçok güçlüğe rağmen ayakta kalma ve hayata tutunma kavgası vermektedir. Bu, saygıyı ziyadesiyle hak eden azmi buradan takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum. Ne var ki engelli vatandaşlarımızın toplumsal sisteme eşit bireyler olarak katılmalarının önündeki maniler hala devam etmektedir. Muhatap kaldıkları insan hakları ihlalleri henüz bütünüyle yok edilmemiştir. Engelli kadınlarımızın, engeli bulunan kızlarımızın hem ev içinde hem de ev dışında şiddete, istismara, baskıya, ihmale, ihmalkâr ve kötü muamelelere çaresizce katlanmak zorunda kalmaları, skandal düzeyde halen sürmektedir.

Bahçeli, ayrıca, 2011 yılında kamu ve özel sektördeki engelli istihdamının 38 bin 349´a ulaşmasının olumlu olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: Kamu kurumlarında, istihdam için ayrılan yüzde 4´lük engelli kontenjanına riayet edilmediği, bu orana uyulmadığı gelişmelerden anlaşılmaktadır. Farklı sebeplere dayalı şiddet ve cinayet haberlerinin arkası bir türlü kesilmemektedir. Her gün gazete ve televizyonlarda ya bir ölüm haberi ya da bir tecavüz vakasına rastlanmaktadır. TBMM´nde 8 Mart 2012 tarihinde kabul edilen ve 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren, bizim de destek verdiğimiz, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un pratikte henüz caydırıcı olamadığı anlaşılmaktadır. Kadınlara yönelmiş her türlü nefret, şiddet ve öfke dalgasının cezasız bırakılmaması gerekir. Zira, bu meyanda işlenen suçlarda azalma olmadan, kadınlar emniyetli hale gelmeden, şiddet haberleri kesilmeden, gelişmiş ve kalkınmış bir ülkeden bahsedilemeyecektir. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.