Bahçeli MHP'de muhalifleri partiden uzaklaştırıyor

Kurultay krizini mahkemeler yoluyla atlatmaya çalışan MHP yönetimi muhalifleri partiden uzaklaştırmaya hazırlanıyor. Muhalif adaylara destek veren delefeler de 'Disiplin' suçuyla partiden atılacak.

30 Haziran 2016 Perşembe 09:44
Bahçeli MHP'de muhalifleri partiden uzaklaştırıyor






Bahçeli MHP'de muhalifleri partiden uzaklaştırıyor

Kurultay krizini mahkemeler yoluyla atlatmaya çalışan MHP yönetimi muhalifleri partiden uzaklaştırmaya hazırlanıyor. Bahçeli ve ekibi Tüzük Kurultayı'nin intikamını almak için kolları sıvadı. Koray Aydın dışında tüm Genel Başkan Adayları ile, sürece destek veren delegeler ve üyeler partiden 'Disiplini bozdukları' gerekçesiyle MHP'den atılacak.

MHP Kurultayı arap saçına döndü, Muhaliflerin kurultay isteklerini önce mahkemeye, ardından notere, sonra yeniden mahkemeye taşıyan, Kurultay salonu önüne Ankara polisini yığırak tüzük değişikliği girişimini engelleyen MHP yönetimi, Genel Başkan Adayları'nı partiden uzaklaştırmak için düğmeye bastı. Bahçeli ve ekibi, kurultay toplanması için imza veren delegeler de dahil tüm muhalifleri partiden uzaklaştırmak için harekete geçiyor.

PARTİDEN HIZLA UZALŞTIRILACAKLAR

Muhalifler ile Genel Merkez arasındaki kurultay çekişmesi, Yargıtay ve YSK’dan gelen son kararlarla şimdilik rafa kalkarken Genel Başkan Devlet Bahçeli, bundan sonra muhaliflerin partiden hızla ayıklanması için disiplin sürecini işletecek.

Genel Merkez’in, disiplin süreci işletmeyi planladığı isimlerin başında, muhalifler arasında varılan mutabakatlara bile uymayarak bireysel hareket eden Meral Akşener geliyor. Akşener’in partiye dönük yaralayıcı ifadeleriyle ilgili disiplin sürecinin Ramazan Bayramı’ndan sonra başlatılması bekleniyor.


YARGITAY KARARIYLA DÖNENLERE YENİDEN ATILACAK

Öte yandan muhalif isimlerden Yargıtay kararıyla partiye geri dönen Sinan Oğan, ikinci hedef. Muhalif adaylardan Ümit Özdağ’ın da, işlem başlatılacak bir diğer isim olduğu belirtiliyor. Genel Merkez’in, muhalif olarak aday olmasına rağmen Koray Aydın konusunda diğer isimler kadar sert tedbir planı içinde olmadığı ifade ediliyor.

PARTİDEN ATILACAK DELEGELER DE VAR

Disiplin işlemi,başkanlık adaylığını açıklayan isimlerin yanı sıra destek veren delegeleri de kapsayacak. Bugüne kadar kongre süreçleri devam ettiği için, muhalif delegeleri partiden atarak “kahraman” lık havasına girmelerini istemeyen Genel Merkez’in, bundan sonraki süreçte tepeden başlayacağı temizliği, en alt seviyeye kadar indirerek, partiyi tümüyle muhalif unsurlardan temizleyeceği konuşuluyor. Muhalif temizliğinin bayramdan sonra başlayacağı belirtiliyor.

 
Anahtar Kelimeler:
MHP KurultayıMHP Yönetimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.