Bakan Ala'dan teröristlere çağrı: Yol yakın geri dönün

Terör örgütü üyelerine seslenen İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Bu gidişat gidişat değil, bu yol yol değildir. Derhal kendinizi gözden geçirin' dedi.

11 Ocak 2016 Pazartesi 15:35
Bakan Ala'dan teröristlere çağrı: Yol yakın geri dönün







Bakan Ala'dan teröristlere çağrı: Yol yakın geri dönün

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ilçeleri savaş alanına çeviren, başta İstanbul olmak üzere çok sayıda büyük şehirde kamu araçlarını ateşe veren, gece yarısı vatandaşların araçlarını yakan teröristlere İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan çağrı var. Bakan Ala, terör örgütü üyelerine seslenerek, "Bu gidişat gidişat değil, bu yol yol değildir. Derhal kendinizi gözden geçirin ve millete eziyet etmekten vazgeçin" dedi. Terör örgütü üyelerine seslenen Ala, "Onlara da çağrı yapıyorum: Bu gidişat gidişat değil, bu yol yol değildir. Derhal kendinizi gözden geçirin ve millete eziyet etmekten vaz geçin biz zaten bize düşeni yapacağız ve sonuç da alacağız. Yol yakınken geri dönün. Bu anlayış anlayış değil" ifadesini kullandı.

Terörden zarar gören bölgelerde vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntılarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Ala, dört koldan kalkınma ve gelişmenin sağlanması için tedbirler alındığını bildirdi.

Ala, Güneydoğu'da devam eden terör operasyonları konusunda, "Silopi ile ilgili birkaç gün içinde netice alacağız. Yüzde doksanların üzerine çıktı bu barikatların, hendeklerin temizlenmesi ve terörden arındırılması. Diğer iki ilçemizde Sur ve Cizre'de bir müddet daha devam ediyor ama hızlı mesafe alacağız" ifadesini kullandı.

Sokağa çıkma yasağı bulunan üç yer olduğunu hatırlatan Ala, bu kararların vatandaşların zarar görmemesi için alındığını belirtti.

SİLOPİ'DE SON DURUM

"Bu iş hiç olmasın arzu ederiz" diyen Ala, şöyle devam etti: "Ama ne eksik varsa gideririz. Vatandaşlarımızın hayatlarını korumak, onların geleceklerini karartmamak için sokağa çıkma yasaklarını ilan ediyoruz. Silopi ile ilgili birkaç gün içinde netice alacağız. Yüzde doksanların üzerine çıktı bu barikatların, hendeklerin temizlenmesi ve terörden arındırılması. Diğer iki ilçemizde Sur ve Cizre'de bir müddet daha devam ediyor ama hızlı mesafe alacağız. Başka yerlerde olanları da temizleyeceğiz. Oradaki kardeşlerimizi teröristlerin ve terörden beslenenlerin inisiyatifine asla terk etmeyeceğiz. Biz 78 milyon kardeşiz."

YOL YAKIN GERİ  DÖNÜN

Terör örgütü üyelerine seslenen Ala, "Onlara da çağrı yapıyorum: Bu gidişat gidişat değil, bu yol yol değildir. Derhal kendinizi gözden geçirin ve millete eziyet etmekten vaz geçin biz zaten bize düşeni yapacağız ve sonuç da alacağız. Yol yakınken geri dönün. Bu anlayış anlayış değil" ifadesini kullandı.

Terörden zarar gören bölgelerde vatandaşların ihtiyaç ve sıkıntılarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığına vurgu yapan Ala, dört koldan kalkınma ve gelişmenin sağlanması için tedbirler alındığını bildirdi.

Teröre prim vererek, teröristin arkasında durarak alınacak bir mesafe olmadığına değinen Ala, "İnsanları sokağa çağırıp, şiddete çağırıp sonra da bakın neler oluyor diyerek fotoğraf göstermenin akılla izahı yoktur. Onu sokağa çağırırsan eline silah verirsen devlet güçleri seyredecek mi? Bu toplum merhametlidir, devlet de merhametlidir ama merhametten maraz doğmasına asla izin vermez. O merhametini, o iyi niyetini kötüye kullananlara da haddini bildirir. Onun için 600 yıl bu coğrafyada dünyaya adalet ve insanlık götürdü" dedi.

Mardin'de 50 bin olan turist sayısının 1 milyona çıktığına işaret eden Ala, şu ifadeleri kullandı: "Yönetim diyordunuz belediyeyi seçtiniz. Sandıkta millet kimi seçerse o iş başına geliyor. O rakamları daha yukarı çıkartman gerekmez mi? Bütün bunlar, hizmet ederseniz diye bu imkanlar veriliyor. Millete eziyet etmeye başladığınız anda bütün milleti karşınızda devletle birlikte bulursunuz. Hizmetin yerini eziyetin almasına asla fırsat vermeyiz. Oradan sağduyulu insanların evlerine el koyup oradan göç etmelerini sağlamak... Onlardan başka hiç kimsenin de barınmamasını sağlayacak terör eylemlerine asla izin vermeyeceğiz. Bu anlayışı hak ettiği yere göndereceğiz. Böyle şey olmaz. Oralardan arındırılacak. Bu anlayışın yerleşmesine asla izin verilmez. Hendekler de arındırılacak, arındırılıyor da zaten. Barikatlar da kaldırılacak, bombalar da o tuzaklar da yok edilecek, ediliyor."


Son Güncelleme: 11.01.2016 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.