Bakan Çağlayan: İspanyollar Türkiye'yi yatırım arenası olarak görüyor

29 Kasım 2012 Perşembe 16:20
Bakan Çağlayan: İspanyollar Türkiye'yi yatırım arenası olarak görüyor






ANKARA (CİHAN)- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,İspanyol firmaların Türkiye'yi yatırım arenası olarak gördüklerini söyledi.

Çağlayan, geçtiğimiz gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında İspanya'da gerçekleşen CEO Toplantısı'na dair açıklama yaptı. Toplantıya İspanya sektöründe 1 milyon kişiye istihdam sağlayan 17 firma CEO'suyla birlikte, 1 milyon işletmeyi temsil eden CEOE isimli İşverenler Konfederasyonu Başkanı'nın da katıldığını vurgulayan Çağlayan, söz konusu firmaların toplam cirosunun 202 milyar Euro olduğuna işaret etti. Ekonomi Bakanı, şunları aktardı:

Bankacılık alanında faaliyet gösteren BBVA, Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme, siyasi-ekonomik istikrarı ile hayranlık uyandırdığını, Türkiye'nin ekonomideki başarısının Avrupa'nın, Ortadoğu'nun başarısı olduğunu ifade etti ve şunu net bir şekilde söyledi; 'Bundan sonra ne yapıyorsanız yapmaya devam edin. Bu Türkiye'nin ne kadar doğru yolda olduğunun uluslar arası yatırımcılar tarafından da tescilidir.' Türkiye'de bankacılık, sigortacılık, ulaştırma, tekstil ve otomotiv alanlarında yatırımları bulunan, BBVA, CAF, Inditex, Mapfre, Essentium, Comsa, Mango, Tecnicas Reunidas ve Gestamp firmaları Türkiye'deki yatırım ortamından memnun olduklarını ve yatırımlarını büyüterek devam edeceklerini belirtti. İspanya'da CEO'larla yaptığımız görüşme net bir şekilde şunu gösterdi; 'Türkiye ekonomisi doğru rotada, doğru yolda ilerlemekte'. İspanyol firmalarının gösterdiği ilgi de bunun kanıtı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.