Bakan Çelik: Muhalefet belediyeleri bizimle diyalogda zorlanıyor

07 Aralık 2012 Cuma 15:29
Bakan Çelik: Muhalefet belediyeleri bizimle diyalogda zorlanıyor






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 75 milyon hizmet veren bir parti olduklarını söyledi. Vatandaşa hizmette parti ayırt etmediklerini ifade eden Bakan Çelik, muhalefet partili belediyelerin kendilerinden kaynaklı bir diyalog eksikliği içerisinde olduğuna değindi. Çelik, Biz ne kadar hizmete açık bir iktidar olsak da yerel yönetimlerin farklı partiden olması kendilerinden kaynaklanan bir defans oluşturuyor. Eskişehir özeli için söylemiyorum. Genelde muhalefet partileri biz açık olmamıza rağmen, hizmete açık olmamıza rağmen diyalogda zorlanıyorlar veya arzu etmiyorlar. diye konuştu.

Bakan Çelik, yeni hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın tanıtım toplantısına katılmak için geldiği Eskişehir´de AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle buluşan ve kısa bir süre sohbet eden Çelik, basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Hiçbir ayrım gözetmeden 75 milyona hizmet verdiklerini kaydeden Çelik, belediyelere karşı eşit mesafede olduklarını belirtti. Demiyoruz ki oradaki belediye başkanı başka partili. Orada yaşayan vatandaşlarımız. Onun için Kartal ve Kadiköy başka partili belediye başkanı. AK Partili değil ikisi de. Ama oraya raylı sistem götürüyoruz. Nedir derdimiz? İstanbullu rahat etsin. Eskişehirli, İzmirli, Ankaralı rahat etsin. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi rahat etsin. diyen Bakan Çelik, bunun için yerel yönetimler reformu yaptıklarını ve bunda da iddialı olduklarını söyledi.

Kendilerinin hizmete açık bir siyaset yaptıklarını, ancak muhalefet partilerinin kendilerine önyargılı yaklaştıklarını açıklayan Çelik, Biz ne kadar hizmete açık bir iktidar olsak da yerel yönetimlerin farklı partiden olması kendilerinden kaynaklanan bir defans oluşturuyor. Eskişehir özeli için söylemiyorum. Genelde muhalefet partileri biz açık olmamıza rağmen, hizmete açık olmamıza rağmen diyalogda zorlanıyorlar veya arzu etmiyorlar. ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİNİ ÇOK ANLAMLI BULUYORUM

Eskişehir´in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasını da değerlendiren Bakan Çelik, Türkiye´nin Osmanlı bakiyesi bir Cumhuriyet olarak önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Çelik konuşmasına şöyle devam etti: Birileri bunu görmemezlikten gelse de AK Parti olarak biz büyük coğrafyanın bakiyesi olarak o büyük coğrafyada yaşayan soydaşlarımızı, akrabalarımızı, kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı çok anlamlı buluyoruz. Eski anlayışlarla bunları düşünmeleri de bu coğrafyalara açılmaları da oradaki potansiyel ile Türkiye´nin ve Eskişehir´in potansiyelini buluşturma gibi bir dünya zaten dünyaları yoktu. Bu gerçekleşmiş oldu. Bundan özelde Eskişehir´in çok yararlanacağı inancı içerisindeyim. Zaten Eskişehir bu yönü ile dışa açıktır. Ufkumuza yeni ufuklar katacağı inancı içerisindeyim. Eskişehir´in birikimlerine de kardeş halklara, ülkelere taşıma imkanı elde etmiş olacağız. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.