Bakan Çelik: Saldırı demokratik adımlara karşı yapılmış bir sabotaj

16 Temmuz 2011 Cumartesi 21:36
Bakan Çelik: Saldırı demokratik adımlara karşı yapılmış bir sabotaj






İSTANBUL (CİHAN)- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit düştüğü terör saldırısı için, Bu saldırı devletin ve hükümetin gelecek için atmış olduğu demokratik adımlara karşı yapılmış bir sabotajdır. dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevapladı.

Terör olaylarının Türkiye'nin gündemin bu boyutta tekrar gelmesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Bakan Çelik, Türkiye'nin geçirdiği sağlıklı seçim sürecin ve istikar ortamının 4 yıl daha devam etmesinden rahatsız olan çevrelerin ellerindeki son argüman olan terörü yeniden devreye soktuklarını belirtti.

 Türkiye'nin yeni dönemde sivil, demokratik bir Anayasa hedefini gündemine aldığını hatırlatan Çelik, Hükümetimiz anayasa başta olmak üzere, tüm adımların atılması ile ilgili bir irade ortaya koymuş, hükümet programı kabul edilmiş ve harıl harıl bir çalışma sürecine girmişken, muhtemel icraatlara dönük bir saldırıdır. Çünkü bu icraatların hedefi Türkiye'deki demokrasinin, insan haklarının daha da kökleşmesi ve insanların kendi arzuları çerçevesinde, beklentileri çerçevesinde çağdaş bir devlet olma yolunda ciddi mesafeler alınmasıdır. Saldırı, Türkiye'de hükümet, birlik bütünlük içinde yaşama, meşru bütün haklarını elde eden bir vatandaş topluluğu hedefine giderken, demokrasinin çıtasını alçaltmaya dönük bir sabotaj girişimidir. Bundan dolayı herkesin bu olayı teenni(sabır) ile değerlendirmesinde yarar vardır. diye konuştu. Saldırılarda gelen şehit haberlerinin tüm Türkiye ile beraber kendilerine de büyük acı yaşattığını vurgulayan Çelik, Şehitler bizim için tabi büyük acı fakat bu ilk değil maalesef sonda olmayacak. Bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyetinin gelişmesine kalkınmasına, birliğine, bütünlüğüne göz diken unsurlar dünde, bugünde yarında olacaklar. Asıl olan bunları köklü bir şekilde bataklığı kurutacak şekilde yaptığımız proje ve çalışmaların neticelenmesi, üzerine endekslenmektedir. Eğer siz o hedeflere endekslenmezseniz zaten onlarında arzuları budur. şeklinde konuştu.

DERİN ELLER DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDEN GERİ DÖNDÜREMEZ

 Saldırıyı planlayan derin elllerin Türkiye'nin demokrasiden taviz vermesi ve yalnız güvenlikten bahseden bir ülke olmasını arzu ettiklerini bildiren Bakan Çelik şöyle konuştu:

"Asıl amaçları bu olduğuna göre kendi emellerine bu şekilde ulaşma çabası içerisindeler. Bunun için büyük devletin verdiği sorumluluğuyla bu olayların doğru olacağı inancındayım. Hükümet olarak demokratikleşme konusunda yaptıkları çalışmalardan ve izledikleri stratejiden sapmayacaklarını dile getiren Çelik, Onların istediği olmayacak ve Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Terörle mücadelemiz artarak ve kararlılıkla devam edecektir.ifadelerini kullandı. Terör örgütü PKK'nın sadece terörist başı Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'dan ibaret olmadığına işaret eden Çelik, Bu işin içinde derin eller bulunmaktadır. Bunlar her zaman olduğu gibi yine devreye girdiler. Ama biz yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi. 13 askerin şehit olduğu olayda TSK'nın ihmali olup olmadığı yönündeki soru üzerine Bakan Çelik, terörlü mücadelenin düzenli ordu ile yapılmasının mümkün olmadığını aktardı.

Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini anlatan Çelik sözlerini şöyle tamamladı: Bu konuda tecrübeliyiz ama bu düzenli orduyla olmaz. 5 aylık asker henüz daha acemiliği yeni bitmiş askerin orada bulunmasını yanlış buluyorum. Bolu ve Isparta gibi komando eğitimi yapılan merkezlerde uzman komandolarımız bulunmaktadır. Onların teröristlerin karşısına çıması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca biliyorsunuz biz terörle mücadele kapsamında mecliste yasa geçirdik 48-50 bin eğitilmiş uzman profesyonel askerin oralarda mücadele etmesi lazım. Ben umuyorum ki öyle bir ihmal yoktur ama yine diyorum bu mücadelede 20 yaşında 5 aylık eğitim almış gençlerimizle olmamalı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.