Bakan Elvan, Maden ocağında afet değil kusur var!

Taner Yıldız: Bu bir afet filan değil. Maden işletmesi kusura bakmasın. Sel gibi bir durum olsaydı doğal afet derdik ama burası bir doğal afet değil ve bir kusur var..

30 Ekim 2014 Perşembe 16:58
Bakan Elvan, Maden ocağında afet değil kusur var!






Bakan Elvan, Maden ocağında afet değil kusur var!

Karaman Ermenek yakınlarındaki maden ocağında kurtarılmayı bekleyen 18 madenci için umutlar tükenme noktasına geldi. Çamurla boğuşan kurtarma ekiplerinin çabası ağır koşullarda sürüyor. Bu arada halen ocak bölgesinde bulunan bakanlar kurtarma çalışmalarını koordine ediyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan maden ocağıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Lütfi Elvan: Çalışmaların biraz daha yavaş olacağını görüyoruz. Çamurda ilerlemek oldukça güç, şu anda arkadaşlarımız çamurda ilerlemeye gayret ediyorlar. Belki bir kaç metreden sonra rahatlama olursa daha çabuk ilerleyecekler. Aşağıya doğru bir iniş söz konusu. Suyu dışarı aktarmak kolay ama çamur tabakasını dışarı taşımak daha güç.

Taner Yıldız: Bu bir afet filan değil. Maden işletmesi kusura bakmasın. Sel gibi bir durum olsaydı doğal afet derdik ama burası bir doğal afet değil ve bir kusur vardır. Kusur kimdedir o adli soruşturmanın ardından ortaya çıkacaktır.
Son Güncelleme: 30.10.2014 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.