Bakan Eroğlu: Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı hayırlı olsun

07 Aralık 2012 Cuma 16:27
Bakan Eroğlu: Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı hayırlı olsun






KÜTAHYA (CİHAN)- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her ile bir havaalanı yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu, memleketi Afyonkarahisar'da yarın yapacağı bir dizi ziyaret ve incelemeler için uçakla İstanbul'dan Kütahya Zafer Bölgesel Havalimanı'na geldi. Burada düzenlediği basın toplantısında Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi için üç ilin tam ortasına kurulan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın önemine dikkat çeken Bakan Eroğlu, bu yatırım sayesinde ihracat, sağlık turizmi ve hac seferlerinin daha kolay yapılacağını vurguladı.

Bakan Eroğlu, bölgesel havalimanının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, faydaları hakkında şunları söyledi: Bizim için büyük bir mutluluk. Malum olduğu üzere Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'nın tam ortasına bölgesel havalimanı inşa etmek hepimizin hayaliydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan havalimanına İstanbul'dan gelmek artık çok kolay. Öncelikle şunu ifade edeyim ki gerçekten Türkiye'de en kısa zamanda yap-işlet-devret esasına göre yapılan ilk bölgesel havalimanı. Buradan artık yurt dışına Belçika, Almanya gibi ülkelere ihracat olacaktır. Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya'da üretilen ürünleri çok daha rahat yurt dışına sunma imkanı bulacağız. Hac seferleri yapılırken hacılarımız büyük güçlükler çekiyordu, bölge insanı artık bu zorluktan kurtulacak.

TERMAL TURİZMİN BAŞKENTİ OLACAK

Bölgede bulunan sıcak su kaynakları ile sağlık turizmi ve termalin başkenti olacağına dikkat çeken Eroğlu, Bu havalimanı Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın gelişmesi için muhteşem bir yatırımdır. Termal turizm denince bu bölge dünyanın sağlık turizm başkenti olacak. Bu bakımdan yurt dışındaki ülkelerle diyaloglar kuruluyor. Birtakım sosyal kuruluşlarla protokol yapılarak, termal ve sağlık tedavisinin Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan istifade edilerek yapılmasını sağlayacak. ifadelerini kullandı.

HER İLE HAVAALANI YAPILMASI YANLIŞ

Kütahya'ya yapılan bölgesel havalimanının bir örnek olduğunu ifade eden Eroğlu, Her ile bir havaalanının yapılmasının yanlış olduğunu biliyoruz. Bu havalimanı yakın gelecekte Eskişehir'i de kapsayacak bir havalimanıdır. Burası Türkiye'ye ve bölgeye hizmet edecek muhteşem bir havalimanıdır. dedi.

Bakan Eroğlu açıklamalarının ardından kara yolu ile memleketi Afyonkarahisar'a gitti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.