Bakan Günay: İzmir´e Ege Medeniyetler Müzesi kuracağız

06 Aralık 2012 Perşembe 16:37
Bakan Günay: İzmir´e Ege Medeniyetler Müzesi kuracağız






İZMİR (CİHAN)- Travel Turkey İzmir 2012-6. İzmir Turizm Fuarı ve Konferansı'nın törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ege Medeniyetler Müzesi'ni İzmir´de kuracaklarını söyledi. İZFAŞ, Hannover-Messe International İstanbul ve TÜRSAB işbirliğiyle düzenlenen, 20 ülke ve 700´ün üzerinde firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Bakan Günay, İzmir´i turizmde hak ettiği yere ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti. Ege Medeniyetler Müzesi için Sümerbank arazisini düşündüklerini ifade ederek, Müze için Büyükşehir Belediyemiz'in düşündüğü tarihi bir aks vardı. Kadifekale ile Agora arasındaki bu aksın kamulaştırma işlemleri uzun süreceği için burası da gündemde kalmak kaydıyla önemli bir uygarlık merkezi olan kentin bir müzeyle yetinmemesi gerektiğinden hareketle Sümerbank arazisi üzerinde bu yıl sona ermeden Valiliğimiz, İl Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi bir karara vararak yapmaya başlayacağız. dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada, Gaziemir´de 330 bin metrekare alanda hayata geçirecekleri yeni fuar yeriyle ilgili bir gelişmeyi açıkladı. İnşaatına başlandığında Kültürpark´taki holleri de kongre merkezi olması için restore edeceklerini belirten Başkan Kocaoğlu, Kongrecilik ve fuarcılık, kardeş sektörlerdir. Birbirlerini tetikler ve büyürler. Kamulaştırma bedeliyle birlikte yeni fuar alanı için 350 milyon, kongre merkezinin tadilatı için 50-60 milyon lira civarında yatırım yapacağız. Sözün özü, kendi olanaklarımızla kentin fuar ve kongre sektöründe gelişmesi için olmazsa olmaz altyapı yatırımlarına iki yıl içinde 400 milyon lira harcamış olacağız. Bunu belediyenin klasik görevlerinden sorumlu olduğumuz kadar, kentin yerelde kalkınmasını hedef edindiğimiz için yapıyoruz. şeklinde konuştu.

Karadağ´ın partner ülke, Kastamonu´nun partner il olduğu Travel Turkey İzmir 2012'ye Güney Kore, Endonezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sri Lanka, Sırbistan ve Umman ilk defa katılıyor. 60 ilin yanısıra 20 ülkenin katılımcı olarak yer aldığı fuara, 10 ülkeden de satın alma heyetleri gelecek. Fuara katılan ülkeler şunlar: Almanya, Bosna Hersek, Endonezya, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Malezya, Maldivler, Makedonya, Özbekistan, Pakistan, Sırbistan, Sri Lanka, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yunanistan. İlk gün 2012 Türkiye Turizmi Değerlendirmesi ve Beklentileri Turizm Zirvesi konulu konferans düzenlendi. 7 Aralık 2012 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliğiyle yapılacak ENGELSİZMİR 2013 kongresi tanıtılacak ve Engelsiz Turizm konulu panel düzenlenecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.