Bakan Herrmann: Türkiye'deki Almanlar Türkçe öğrenmeli

06 Kasım 2012 Salı 18:45
Bakan Herrmann: Türkiye'deki Almanlar Türkçe öğrenmeli






MÜNİH (CİHAN)- Nürnberg ve Antalya kardeş şehir projesi kapsamında Antalya'ya üç günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, Türkiye'de yaşayan Almanların Türkçe, Almanya'da yaşayan Türklerin ise Almanca öğrenmesini istedi. Herrmann, ilişkilerin daha da artırılmasının her iki ülkenin yararına olduğunu söyledi.

Antalya ziyaretini değerlendiren Alman bakan, ailesiyle birlikte Türkiye'de defalarca tatil yaptığını ve vatandaşlarına Antalya'yı tavsiye ettiğini kaydetti. Bakan Herrmann ayrıca, Türkiye'nin Almanlar için sadece sevilen bir tatil ülkesi olmadığını; Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ticaret ortakları arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye'deki Alman vatandaşlarına Türkçe öğrenmeleri çağrısı yapan Herrmann, şu ifadeleri kullandı: Farklı kültür ve milletlerin sorunsuzca bir arada yaşayabilmelerinin anahtarının başarılı bir uyum olduğuna inanıyorum. Bu benim için, sürekli yabancı bir ülkede yaşayan insanların o toplumun hukuk ve toplumsal düzenini kabul etmeleri anlamına geliyor. Buna yaşanılan ülkenin dili ve kültürünü bilmeleri de dahil. Bu, Almanya'da yaşayan Türkler için ne kadar geçerli ise, Türkiye'de yaşayan Almanlar için de o kadar geçerlidir.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.