Bakan Şahin: Beyinleri yıkanmış olsa da terör örgütü mensupları da insan

07 Aralık 2012 Cuma 12:40
Bakan Şahin: Beyinleri yıkanmış olsa da terör örgütü mensupları da insan






ANTALYA (CİHAN)- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütü mensuplarının ne kadar kötü niyetli, beyinleri yıkanmış ve yanlışlara inandırılmış olursa olsun, sonuçta insan olduğunu söyledi. Bakan Şahin bu yüzden güvenlik güçlerinin operasyonlarda teröristleri öldürmek yerine 'teslim ol' çağrısı yaptığını vurguladı.

Antalya'da devam eden Polis Akademisi ve Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na (UTSAS 2012) katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Güvenlik güçlerinin dağdaki teröristlere insani yaklaşımları ve 'teslim ol' çağrılarının hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, askerin ve polisin zoru başardığını ifade etti. Dağdaki teröristlerin içinde bulundukları duruma bakılmadığını belirten Şahin, şunları söyledi: Ne kadar kötü niyetli olursa olsun, ne kadar beyni yıkanmış olursa olsun, ne kadar yanlışlara inandırılmış olursa olsun, terör örgütü bünyesinde yer alan talihsiz insanlar o militanlar da nihayeti ve başlangıcında birer insan. Onların da insani açıdan bir kırılma noktası var. Zayıf anı ve zayıf halkası var. Güvenlik güçleri de insan. Görevi terör örgütünü deşifre etmek, terör örgütü militanlarını kontrol altına almak, gerekirse enterne yani gözaltına almaktır. Güvenlik güçlerimiz psikolojik olarak insani değerler bakımından kuşkusuz terör örgütü militanlarına göre çok daha iyi yetişmiş, iyi gelişmiş durumdadır. Mücadelede silahlı enstrümanları kullanma yeteneğine sahip oldukları kadar mücadelede insanı yaklaşımları, psikolojik taktikleri de içtenlikle benimseyerek daha iyi uygulama yeteneğine sahipler. Mücadelede belki seyredenlerin garipsediği bazı sahneleri görmekteyiz. Bomba atan, elinde en ağır silahlarla güvenlik güçlere ve masum halka karşı ateş eden insanlara bir anda 'teslim ol' çağrısı yapan, 'hukuka adalete teslim olun pişmanlık gösterin hayata yeniden başlayın' çağrısını yapan güvenlik güçleri zoru başarmaktadırlar.

Şahin, güvenlik güçlerinin istese oradaki teröristleri öldürebileceğini, ancak bunun yerine terör örgütü militanlarını o kritik eşikte 'acaba hayata yeniden bağlayabilir miyim?' düşüncesiyle 'teslim ol' çağrısı yaptığını kaydetti. Şahin, bunun zor bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.