Bakan Yıldırım: Bakan Yıldız'ın uçağının Erbil'e uçuşu ile ilgili izinler alındı

04 Aralık 2012 Salı 17:04
Bakan Yıldırım: Bakan Yıldız'ın uçağının Erbil'e uçuşu ile ilgili izinler alındı






ANKARA (CİHAN)- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Erbil'e uçuşu ile ilgili tüm izinlerin alındığını belirterek, Bu, beklemediğimiz bir gelişme idi. Arkadaşlarımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Irak makamları ile temas halinde. İzin alınmadan hiçbir uçak kalkmaz. dedi.

Bakan Yıldırım, `Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben de Varım Projesi´ne katıldı. Yıldırım, programın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağının Erbil'e inişine Bağdat yönetimi izin vermedi ve uçak Kayseri´ye iniş yaptı. İzin verilmemesinin gerekçesi nedir? şeklindeki sorusuna Yıldırım, şu cevabı verdi: Bu uçuşla ilgili tüm izinler vardı. Bu beklemediğimiz bir gelişme idi. Konu ile ilgili elimizde detaylı bilgi yok. Arkadaşlarımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Irak makamları ile temas halinde. Elimizdeki bilgi bu. İzin alınmadan hiçbir uçak kalkmaz.

Dışişleri Bakanlığı´ndan, Bağdat hava sahasının VIP uçuşlara kapatıldığı ile ilgili açıklamaların sorulmasına ise Yıldırım, Türkiye havaalanlarından kalkan ve Türkiye havaalanlarına inen her uçak, kalkış öncesi ve varış öncesi mutlaka izinlendirilir ve karşı taraftan da izinler alınır. Burada da aynı işlem yapılmıştır. Fakat iniş safhasında bu gelişme tamamen öngörülmeyen bir gelişmedir. Hem Dışişleri hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü otoriteleri karşılıklı görüşmelere devam ediyor. diye konuştu.

ŞİLE´DE BATAN GEMİNİN 4 PERSONELİ KURTARILDI, ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başka bir gazetecinin, Olumsuz hava koşulları nedeniyle Şile açıklarında bir geminin batması ile ilgili haberler var. Bu konudaki çalışmalarla ilgili bilgi verir misiniz? sorusuna Yıldırım, Karadeniz kuzey çıkışında, özellikle Şile civarında çok şiddetli fırtına var. 7-8 kuvvetinde hava var. Bu, tamamıyla bir fırtına demek. Burada kömür yüklü bir gemi saat 10.20 civarında battı. Gemide 12 personel vardı. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Gemiden 4 kişi sağ olarak alındı. Bir ölü var, diğerlerinin arama çalışmaları devam ediyor. Bu arada, arama kurtarma çalışmaları için bölgede bulunan Kıyı Emniyeti'ne ait kurtarma botu da şiddetli hava şartlarından dolayı kayalıklara savruldu, o da battı. Orada da 2 kaybımız var ve diğer 3 kişinin arama çalışmaları da devam ediyor. Bölgede bulunan kurtarma çalışmalarına iştirak eden bir balıkçı teknesinden de bir personel maalesef hayatını kaybetti. Şu anda bölgedeki hava şartları olumsuz şekilde artarak devam ediyor. Bütün zor şartlara rağmen, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait gemiler, bölgede helikopterlerin desteği ile arama kurtarmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. Umarız, daha fazla üzücü olaylar yaşanmaz. diye cevapladı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.