BAKİAD Başkan Yardımcısı Toksöz: Haksız rekabet büyük sorun

29 Kasım 2012 Perşembe 12:49
BAKİAD Başkan Yardımcısı Toksöz: Haksız rekabet büyük sorun






BARTIN (CİHAN)- BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz haksız rekabetin büyük bir sorun oluşturduğunu ifade ederek ticari planlamaların nüfusa göre yapılıp ticarethane enflasyonunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu tarafından Bartın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vekili Selahattin Emirsüleymanoğlu ve Ticaret İl Müdür Vekili Serpil Yüzlü'ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz beraberliğindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Cihat Çakır, Yaşar Bahçıvan, Mehmet Çelikkaya ve Sabri Karaman'dan oluşan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vekili Selahattin Emirsüleymanoğlu, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bartın'da sanayinin gelişmesi için sanayi kuruluşları, üniversiteler, araştırma merkezleri, enstitüler, sivil toplum kuruluşları ve benzeri kurum, kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışmalar yapabileceklerini dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vekili Selahattin Emirsüleymanoğlu iş dünyası sivil toplum kuruluşu olan BAKİAD gibi STK'ların sanayinin gelişmesi ve kalkınması adına yaptıkları çalışma ve katkıları çok önemsediklerini söyledi. Ziyaretlerinden dolayı BAKİAD Yönetimine teşekkür eden Emirsüleymanoğlu her zaman fikir, öneri ve destekleri beklediklerini söyledi.

TİCARETİN ORTAK DİLİ SAHADAN YAKALANMALI

Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vekili Selahattin Emirsüleymanoğlu'na görevinde başarılar diledi. Bartın'ın sanayi sorunlarının ve çözüm önerilerinin de içinde yer aldığı İl Sanayi Durum Raporu'nun hazırlanmasında özellikle ortak akıl ve saha çalışmasının önemine dikkat çeken BAKİAD Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Ticaret sektörünün ciddi sıkıntıları var. Hangi sektörde olursa olsun özellikle nüfus projeksiyonu dikkate alınmadan plansız bir şekilde işletmeler kuruluyor. İhtiyaca göre doğru rekabeti sağlayacak, devletin vergisini alabileceği, diğer esnafların zarar görmeyeceği ve kendisinin de rahat bir şekilde hayatını devam ettirebileceği bir planlama yapıp ticari hayat düzen altına alınmalıdır. Öte yandan haksız rekabet ise başlı başına bir sıkıntı konusudur. Sanayi ve ticaretle ilgili yapılan yasal düzenlemelerde ortak akla müracaat edilerek, yatırım, üretim, istihdam, katma değer sağlayan, ihracat yapan sahadaki sanayici ve işadamlarının veri ve tecrübelerinden yararlanılmalıdır. Ticaretin ortak dili saha çalışmasıyla elde edilir. Sanayinin gelişmesi adına BAKİAD olarak bizler her zaman gerekli desteği vermeye hazırız. dedi.

BAKİAD Yönetim Kurulu daha sonra Sanayi Ticaret İl Müdür Vekili Serpil Yüzlü'yü de ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. BAKİAD'ın ziyaretine teşekkür eden Serpil Yüzlü de çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Ziyaretler sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.