Balıkçı teknesinde bombalı tuzak, 1 şehit var

Samandığı'nda patlama, Can Salı adı verilen küçük bir botta öldürülen iki kişinin cesedi üzerinde araştırma yapılırken tuzaklanan bomba patladı, 1 asker şehit oldu.

22 Mayıs 2016 Pazar 20:54
Balıkçı teknesinde bombalı tuzak, 1 şehit var






Balıkçı teknesinde bombalı tuzak, 1 şehit var


Hatay Samandağ açıklarında daha çok balıkçı tekneleri ile yük gemilerinin kullandığı 'Can Salı' adı verilen küçük botta iki kişinin öldürüldüğü ihbarı geldi. Sahil Güvenlik ekiplerinin kıyıya çektiği botta inceleme yapıldığı sırada tuzaklanan bombanın patlaması sonucu 1 asker şehit oldu. Patlama sırasında yaralanan balıkçı ise hastaneye kaldırıldı.

BOMBANIN SESİ SAMANDAĞI'NDAN DUYULDU

Hatay'da sahil güvenlik ekiplerinin inceleme yaptığı teknede patlama oldu. Botta öldürülen iki kişiye tuzaklanan bombanın patlaması sonucu  1 asker şehit oldu, 1 kişi de yaralandı.

Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekipleri, "can salı" adı verilen botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Çevlik sahili açıklarında bir balıkçının, "can salı" adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine sahil güvenlik ekipleri sevk edildi.

Ekipler, can salında inceleme yapmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Patlamada bir asker şehit oldu, ihbarda bulunan balıkçı yaralandı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanlığına gelerek olayla ilgili bilgi aldı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Topaca olayı şöyle  anlattı:

"Saat 08.00 civarında bir balıkçı teknesinden, 3-4 kilometre açıkta, 'can salı' adı verilen, gemilerde olan ve batma anında otomatik açılan küçük bot görüldüğüne dair ihbar geliyor.
Arkadaşlarımız konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyor. Tabii vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette iki kişiyi yokluyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları anlaşılıyor.
Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere cumhuriyet savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle çekilmek istenirken o an patlama yaşanıyor. Bir askerimiz olay anında şehit oldu, 'Allah rahmet eylesin' diyoruz."
Son Güncelleme: 23.05.2016 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.