Balıkesir, Bursa ve Çanakkale'de fuhuş operasyonu

14 Temmuz 2011 Perşembe 16:10
Balıkesir, Bursa ve Çanakkale'de fuhuş operasyonu






Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, zorla gece kulüplerinde çalıştırdıklar ı kadınları fuhşa zorladıkları iddia edilen 10 kişi gözaltına alınd ı.
  Alınan bilgiye göre, Balıkesir Jandarma Komutanlığına 3 ay önce yap ılan ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki bir gece kulübünü takibe aldı.
  Takip sonucu, gazinoda zührevi hastalık taşıyan yabancı uyruklu kadınların çalıştırıldığı ve gazino sahiplerinin bölgedeki otellere fuhuş için gönderdikleri kadınların iş yerinden ayrılmalarını engellemek için senetle borçlandırıldıkları, aileleriyle irtibatlarının engellendiği tespit edildi. Gazino sahipleriyle çalışanlarının güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen rutin kontrollerde yakalanmamak için gazinoya ışıklı erken uyarı sistemi yaptırdıkları belirlendi.
  Bunun üzerine Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 3 kişinin arandığı bildirildi.
  Zanlıların evleri ile iş yerlerinde, zorla çalıştırdıklar ı kadınlar adına düzenlenmiş çok sayıda senet, uyuşturucu ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
  Bu arada, operasyon sırasında bazı kadınların tutuldukları pansiyonun teras katındaki ranzaların altına saklandıkları gözlendi.
  Zanlıların "insan ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği, kurtarılan kadınların koruma altına alındığı bildirildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.