Bankamatik dolandırıcıları yakalandı

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:44
Bankamatik dolandırıcıları yakalandı






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli´nde, banka ATM´sine kurdukları özel düzenek yardımıyla müşterilerin kartlarını sıkıştıran, sonrasına yardımcı olma bahanesiyle şifresini öğrenen ve paralarını çeken 2 şüpheli, Balıkesir´de gözaltına alındı. Zanlıların aynı yöntemle, Kocaeli'nin yanı sıra 4 farklı ilde 6 olaya karıştığı ileri sürüldü.

İddiya göre, olay şöyle gelişti: Bir vatandaşın ATM´de sıkışan kartından para çekildiği şikâyetinde bulunması üzerine, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kameraları incelenirken, bahse konu bankamatike kart sıkıştıran ve geri vermeyen özel bir düzenek yerleştiren 2 şahıs tespit edildi. Ekipler, söz konusu şüphelilerin Erduvan G. (51) ile Nihat K.(41) olduğunu tespit etti. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, şüphelilerin Uşak, Niğde, Tekirdağ ve İstanbul´da biri teşebbüste kalmak üzere 6 ayrı olaya karıştığını belirledi.

Ekipler, zanlıları Balıkesir´de gözaltına aldı. Aranan şahıslardan Erduvan G üzerinden Adil Karaca ismine düzenlenmiş bir kimlik çıkarken, Nihat K. üzerinden de Engin Kural adına düzenlenmiş sahte bir kimlik bulundu. Zanlıların üzerinde suçtan elde ettikleri ileri sürülen 5 bin lira para da ele geçirildi. Erduvan G. ile Nihat K. ise emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi´ne sevk edildi. Öte yandan, Erduvan G.´nin 7 ayrı suçtan Nihat K´nin ise 19 ayrı suçtan arandığı kaydedildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.