Barış olmazsa süreç durur

19 Temmuz 2011 Salı 02:29
Barış olmazsa süreç durur






2012'de çözüm olmazsa süreç 2 sene durur
 

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, 2012 yılı başında çözüm konusunda gelişme olmaması durumunda görüşmelerin en az 2 yıl dondurulacağını ve tekrar başlamasının da garanti olmadığını bildirdi. Özgürgün, "Ocak 2012'den sonra fırsat penceresi kapanır." uyarısı yaptı. Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle yemekte bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunan Özgürgün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Çözüm olmazsa AB dönem başkanlığında Rumları muhatap almayız." çıkışını hatırlatarak, "Bu çok önemli bir açıklama, dönüm noktasındayız." dedi. Rum Kesimi'nde 2013 başında başkanlık seçimlerinin yapılacağını belirterek 2012'de çözüm olmaması durumunda müzakerelerin teknik olarak en az 2,5 sene duracağını vurguladı. "Biz o kadar beklemeyiz." ikazı yapan Bakan Özgürgün, KKTC devletinin fiilî yapısının güçleneceğini söyledi. KKTC ekonomisinde ve kalkınmada yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çeken Bakan, "Anavatanın desteğiyle nereden nereye geldik. Elektriğin ardından umut ediyorum yakında suyu da satacağız." diye konuştu.

KKTC'de Erdoğan heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini bugün KKTC'ye gerçekleştiriyor.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacak olan Erdoğan, adada heyecanla bekleniyor. Binlerce kişi, Erdoğan'ı, Ercan Havaalanı'nda büyük sevgi gösterisiyle karşılamaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın posterleri, reklam panolarını doldurdu. Başta başkent Lefkoşa olmak üzere, şehir merkezlerine çok sayıda poster asıldı. Erdoğan için coşkulu bir karşılama hazırlığının, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı döneminin başbakanı Bülent Ecevit'ten sonra "ilk kez bu kadar büyük" olduğu belirtiliyor. Erdoğan, ziyareti çerçevesinde, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ile bir araya gelerek, Rum Kesimi ile kalıcı barış konusunu görüşecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.